REKLAMI GEÇ

CHP’li kadınlar çocuk istismarını protesto etti

CHP’li kadınlar çocuk istismarını protesto etti

CHP Denizli İl Kadın Kolları, kadına şiddet ve çocuk istismarına ‘Dur’ demek için eylem yaptı. Kucaklarında oyuncak bebekler, ellerinde çocuk istismarına dikkat çeken dövizler taşıyan CHP’li kadınlar, etkinliğin sonunda kitap okudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2018 Cuma, 15:46

Kadınlara yönelik şiddetin ve çocuk istismarın artmasına karşı, CHP Denizli İl Kadın Kolları, Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı, kitap okuma eylemi başlattı.

“TAKİPÇİ OLACAĞIZ”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun, “İstismarın dili, dini, ırkı yoktur” diyerek, bunun bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Başsorgun, “Çocuklarımız geleceğimizken, onları korumak hepimizin göreviyken, susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Hükümeti tedbir almaya çağıran Başsorgun, “Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli, çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Çocuk istismarını öven ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, partili kadınlar, kitap okuyarak, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı