REKLAMI GEÇ

CHP’nin Adayı Çelik mi?

CHP’nin Adayı Çelik mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir kez daha büyükşehir iddiasını yineledi. Denizli’nin de aralarında bulunduğu 9 büyükşehirde seçimleri kazanacaklarını öne sürdü. Peki, hangi adayla? Denizlihaber.com, bu sorunun yanıtı konusunda en çok üzerinde durulan ismin Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik olduğu bilgisine ulaştı. İddialar hakkında açıklama yapmak istemediğini dile getiren Başkan Çelik, “CHP Denizli’yi kazanmak için en doğru adımı atacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2018 Perşembe, 11:16

Yerel seçimlere yönelik iddialı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 9 büyükşehir belediye başkanlığını kazanacaklarına yönelik savını yineledi.

Dün bir kez daha Denizli’nin de yer aldığı illeri işaret eden Kılıçdaroğlu, “CHP bu illerin büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanacak” dedi.

Ancak bu iddiayla ilgili merak edilen en önemli konu, adayların kimler olacağı. Denizli de bir süredir büyükşehir için CHP’nin kimi aday göstereceğini merak ediyor, siyaset kulislerinde bu konu tartışılıyor. Partinin duayen ismi Adnan Keskin, 2014’te Zolan’ı ciddi anlamda zorlayan ve ardından milletvekilliği koltuğuna oturan Kazım Arslan en çok dillendirilen isimler oldu.

Denizlihaber, genel merkez, il örgütü ve partinin Denizli’deki akillerinin en çok üzerinde durduğu ismin Bozkurt Belediye Başkanı Birsen çelik olduğu bilgisine ulaştı. Adaylığı konusunda tüm önemli isimlerin olumlu yanıt verdiği, Başkan Çelik’e bizzat teklifin yapıldığı da ortaya atılan iddialar arasında.

SİYASETTE EN AKTİF KADINLAR ARASINDA
CHP’nin yakın siyasi geçmişinde önemli bir yere sahip olan Eczacı Birsen Çelik, hem Denizli örgütünde hem de genel merkez düzeyinde sevilen bir isim. 3 Dönem Denizli İl Genel meclis üyeliği yapan ve yalnızca Bozkurt’un değil Denizli’nin ilk kadın ilçe belediye başkanı olan Çelik, CHP’den 3. sıra milletvekili adayı olarak da gösterilmişti. ÇYDD ve ADD gibi çok sayıda STK geçmişi de bulunan Çelik, Eczacılar Odası yönetiminde de yer aldı.

CHP EN İYİ ADIMI ATACAKTIR
İddiaları yönelttiğimiz Başkan Çelik, açıklama yapmak istemediğini “Bu çok hassas bir konu. Spekülatif etkileri olacak bir açıklamanın partimize bir fayda getireceğini düşünmüyorum” sözleriyle dile getirdi. “CHP Denizli için en doğru adımı atacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuşan Çelik, buna karşılık iddiaları yalanlamadı.

PARTİNİN 2 NUMARASI DA ÇELİK DEDİ
Partinin yerel seçimlerde kilit ismi olan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in aday gösterilmesi konusunda görüşe sahip olduğu iddialar arasında. Torun’un Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla da görüşünü paylaştığı söyleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı