REKLAMI GEÇ

“Cihaner’e AYM şoku” dedik bu cevabı aldık

“Cihaner’e AYM şoku” dedik bu cevabı aldık

Anayasa Mahkemesi, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde hakkında çıkan haberlerde kişilik haklarına zarar verildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruda hak ihlali görmedi. “Cihaner’e AYM şoku” başlığıyla yayınladığımız habere Cihaner Twitter’dan çarpıcı bir yorum yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2014 Perşembe, 15:11

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde yapılan haberler nedeniyle kişilik haklarına zarar verildiği, olay sebebi ile başvurduğu hukuk yollarından sonuç alamadığı ve anayasal haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurunun kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cihaner başvurusunda, Yeni Şafak gazetesinde, “Savcı Boğazına Kadar Batmış” başlığı altında yer alan haberde, “HSYK’nın yargı darbesiyle görevden aldığı Başsavcı Osman Şanal, Ergenekon’a üye olmak suçlamasıyla tutuklanan Savcı İlhan Cihaner ile ilgili şok bilgilere ulaştı. Jandarma ve MİT mensupları, Cihaner’in başkanlığında cemaatlere komplo için bir araya geldi” iddiasıyla kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğuna dikkat çekti.
Başvuruyu incelemeye alan Anayasa Mahkemesi, Cihaner’in maddi ve manevi varlığını koruma hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Cihaner’in tazminat talepli ilk derece mahkemesindeki yargılamanın bağımsız ve tarafsız olmadığına ilişkin bir konu saptanamadığının belirtildiği gerekçeli kararda, bağımsız ve tarafsız mahkemede yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiası “açıkça dayanaktan yoksun olması” nedeniyle kabul edilemez bulunduğu belirtildi.

HAK İHLAL EDİLMEDİ
Cihaner’in olayların meydana geldiği dönemde uzunca bir süre kendisi hakkında eleştiriler içeren yazıların hedefi olduğuna dikkat çekilen gerekçede, “Somut başvuruya konu yazı, o dönemde Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan başvurucunun görevine ilişkin değil hakkında yürütülen ve şüphelisi olduğu bir soruşturma kapsamında tutuklanmasına neden olan olaylara ilişkin bir haber yazısıdır ve ne başvuranın sahsına hakaret içermekte, ne ona karşı şiddeti teşvik etmekte ve ne de başvurucunun yargı görevini engellemektedir” denildi. Cihaner’in başvurusunun, bağımsız ve tarafsız mahkemede yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiaları yönünden “açıkça dayanaktan yoksun olması” nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar veren Anayasa Mahkemesi, maddi ve manevi varlığını koruma hakkının ihlal edildiği iddiaları yönünden kabul edilebilir olduğuna ancak hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

“AYM’DEN EN SON BEKLEYECEĞİM ŞEY ADALET”
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, AYM’nin kararına ilişkin “Cihaner’e AYM şoku” başlıklı haberimize twitter’dan yanıt verdi. Cihaner, Denizlihaber’in twitter’daki paylaşımına “Ne “şoku” arkadaşlar:) Anayasa Mahkemesi’nden en son bekleyeceğim şey adalettir! Bizimkisi mucadele ve durum tespiti…” yorumunda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı