REKLAMI GEÇ

Dağlı: “Şeker fabrikaları özelleştirilemez”

Dağlı: “Şeker fabrikaları özelleştirilemez”

CHP Çal İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Dağlı, ülke ekonomisine katkısı olan sanayi hareketlerinin ve Cumhuriyet’in simgesi olan şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2018 Cumartesi, 14:02

Yazılı bir açıklama yapar şeker fabrikalarının özelleştirilmesini sert bir dille eleştiren Ömer Dağlı, şeker fabrikalarının kurulma sürecinin, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet döneminin sağladığı geniş imkanlar sayesinde gerçekleşebildiğini söyledi.

Dağlı, “Ülkemizde 322.000 hektar alanda pancar üretimi yapılmaktadır. Şeker fabrikaların özelleşmesi pancar üretiminin düşmesine, ilerleyen dönemde de yok olmasına sebep olacaktır. Bunun sonucunda büyük bir boşluk ortaya çıkarak şunda kötü olan tarım sektörü daha da gerileyecektir. Türkiye’de şeker piyasasında büyük bir rant vardır. Bunun içinde özel sektöre yine bu fabrikalarımız ikram edilecek ve yine kaybeden halk ve çiftçi olacak, kazanan ise yine birileri olacaktır. Bir başka nedeni de yabancı ortaklı ya da tamamen yabancı firmaların ürettiği nişasta bazlı şekerin piyasaya tamamen ele alması isteğidir. Sağlık yönünden zararı bulunan ve mısırdan nişasta elde edilirken bazı kimyasalların kullanılması sağlık açısından olumsuz sebeplere neden olacaktır” dedi.

Şeker fabrikalarını özelleştirmek isteyenlerin halka, çiftçiye, işçiye ekonomik yönden, sağlık yönünden büyük zararlar vereceğini ifade eden Dağlı, “Bu özelleştirme gereksizdir, bu özelleştirme yandaşa yöneliktir, çiftçi halk bu özelleşmeden büyük zarar görecektir. Bu özelleştirmeye hayır diyoruz. Biz CHP’li gençler olarak çiftçilerimizin işçilerimizin yanındayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı