REKLAMI GEÇ

DEBA mağdurları TBMM gündeminde

DEBA mağdurları TBMM gündeminde

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yıllardır kıdem tazminatlarını alamayan DEBA işçilerinin sorununu gündeme getirdi. Kıdem tazminatı fonun için 79 milyar lira toplanmasına rağmen sadece 8 milyar liralık ödeme yapıldığını belirten Keskin, “Denizli’de Basma Boya fabrikasında çalışan yüzlerce işçi kıdem tazminatlarını alabilmek amacıyla yıllarca direniş sergiliyor. Yazık değil mi bu işçilere” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2014 Çarşamba, 13:01

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, iş ve maden kazalarında iktidarın oy çokluğuna dayanarak hesap vermekten kaçabileceğini, ancak tarih önünde ölümlerin sanığı olma sıfatı ve yaftasından kendini kurtaramayacağını söyledi.

TBMM Plan Bütçe Komisyon’unda sorumlu bakanları istifaya çağıran Keskin, “İş kazalarının ağırlıklı bölümü gerekli önlemler alındığında önlenebilir cinayetlerdir. Bu kazalar kar ve rant ihitirasının,yandaş yaratma, aday kayırma arzusunun,amacının insan yaşamından daha üstün tutulmasının bir ürünüdür’’ dedi.

Komisyonda dile getirdiği görüşler için yazılı bir açıklama yapan CHP’li Keskin, şöyle dedi:
“AKP iktidara geldikten sonra sendikalaşma oranı yüzde 9.5’tan yüzde 4.5’a düşmüş, buna karşın taşeronlaşma hızla artmıştır. Yine iş kazalarında bu dönemde 14 bin kişi ölmüş,30 bin kişi sakat kalmıştır. Her gün ortalama 4 kişi hayatını kaybetmekte ve 6 kişi de iş kaybına uğramaktadır. Bu acımasız tablo AKP iktidarının bir eseridir. İktidarın vicdanları kanatan bu olaylara seyirci kalması, sorumlu bakanların istifa etmemesi demokrasimiz adına utanç vericidir.”

DEBA MAĞDURLARINI ÖRNEK VERDİ
Açıklamasında, kıdem tazminatlarında da büyük çarpıklık yaşandığını savunan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, kıdem tazminatı fonunda 79 milyar toplandığını ve işsizlik sigortası kapsamında 8 milyar lira dağıtıldığını belirterek, DEBA işçilerinin durumunu örnek verdi.
Keskin, “Türkiye’de iflas eden, kapanan iş yerlerinde çalışan işçiler yıllara uzanan haklarını alamıyorlar. Örneğin Denizli’de Basma Boya fabrikasında çalışan yüzlerce işçi kıdem tazminatlarını alabilmek amacıyla yıllarca direniş sergiliyor. Yazık değil mi bu işçilere. Fabrikadaki haciz ve ipotekler nedeniyle haklarını alamayan işçilerin sesini kim duyacak.İşverenlere 41 milyarlık pirim desteği veren iktidar,işçiler gündeme geldiğinde finansman dengeleri ve tasarruf gerekçesiyle haklarını görmezden gelmektedir.Türkiye bu iktidardan kurtulmadığı sürece çalışma hayatında kimseye huzur yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı