REKLAMI GEÇ

Delege seçimlerine soykırım benzetmesi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde muhalif grup olarak anılan grup, geçtiğimiz hafta yapılan delege seçimlerini soykırıma benzetti. Muhalifler, delege seçimleri için partiden çok sayıda üyenin kaydının silindiğini ve bunların yerine alelacele pavyonlarda çalışan kişilerin kaydının yapıldığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2007 Salı, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz hafta yapılan delege seçimlerinin ardından, CHP muhalifleri ilk kez basının karşısına çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı binasında yapılan toplantıya yaklaşık 100 kişi katıldı. Toplantının sözcülüğünü ise CHP Üyesi Mühendis Muzaffer Köse yaptı. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan delege seçimlerini, tam olarak bir soykırım olarak nitelendiren Köse, “İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı, parti tüzüğü ve programını yok sayarak, 15 gün süresi olan mahallelerde yapılan delege seçimlerini, üyelerden kaçırırcasına 2 güne sıkıştırdı. Delege seçimleri, partililerin rahatça gelip oylarını kullanabileceği Cumartesi ve Pazar günleri yerine, herkesin çalıştığı işinin gücünün yoğun olduğu Perşembe ve Cuma günü yapılmıştır. Oy kullanma işlemini, sabahında köründe (09.30) başlatıp, yarım saat içinde bitirileceğini planlayarak, üyelerin sandığa gelmesini engellemeye çalışmışlardır” dedi.

‘Pavyondan üye yaptılar’

CHP İl Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanı’na yönelik suçlamalarını sürdüren Köse, “Servergazi, Değirmenönü, Gümüşler, Delikliçınar, Kuşpınar, Saraylar, Kayalık, İstiklal gibi birçok mahallede kendilerine oy vermeyeceğini öngördükleri üyeleri silip, yerlerine nereden geldikleri, kim oldukları belli olmayan yeni üyeler yazmışlardır. İl Genel Meclisi üyeliği yapan bir arkadaşımız bile kendi bölgesinde, üye listesinden silinmiştir” dedi. Köse, “Partiye katkı vereceği düşünülen çok önemli bürokrat ve bilim adamlarının partiye kazandırılması için tüzüğe konulan 12. madde ile pavyonlarda çalışan insanlar bir gecede partiye üye yapılarak, gerçek CHP’lilerin seçme ve seçilme hakkı gasp edilmiştir” diye konuştu.

‘Duyarlı delegelere güveniyoruz’

İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu’na ‘Kesinleşmiş üye listelerini askıya çıkarmayarak, ertesi günkü seçimlerde üstünlük sağlama gayretlerinizin duyarlı delegeler tarafından boşa çıkarılacağını unutmayınız” diye seslenen Köse, “Atama yöntemiyle milletvekili, il ve ilçe başkanı olanlar, kurdukları sahte dünya içinde, partiyi ve partilileri yok etmeye çalışmaktadırlar. Buna izin veremeyiz. Yapılan tüm oyunlara rağmen, biz CHP tabanı olarak yaşamın, gerçeğin asıl muhalifleri olan genel merkez ve dar ekiplerine karşı Kemalizm’in bize yakışan ideolojisi ile karşı durmayı sürdürecek, partimizi asıl sahiplerine kazandırarak ülkeyi yeniden yönetir hale getireceğiz” dedi.

Muhaliflere cevap geç kalmadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde saat 12:30’da basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz hafta yapılan delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını öne süren muhaliflere cevap İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu’dan geldi.Dizdaroğlu yaptığı açıklamada, muhaliflerin yanlış yolda ilerlediklerini söyledi. Dizdaroğlu, muhaliflerin Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratan çalışmalar içerisine girdiğini ve şerefli partilerinin kapılarına mahkemeye heyetlerini dayattıklarını belirtti. Parti binasında düzenlenen toplantıya kendisinin izin vermediğini ve kendisinden izin alınmış gibi açıklandığını belirten Dizdaroğlu, “Düzenlenen toplantıda basın mensuplarına dağıtılan metinlerde benim izin verdiğim açıklanmış ama benden hiçbir izin alınmamıştır. Bu toplantıyı boşa düzenliyorlar, delege seçimleri için müracaatlarını yaptılar. Daha sonuç gelmeden açıklama yapmaları saçmalık”dedi.

Pavyon konusuna sert açıklama

Delege seçimlerinde bine yakın CHP’li üyenin kaydının silindiğini konusundaki iddialara da cevap veren İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, “ Delege seçimlerinde böyle bir çalışma yapılmamış ve hiçbir arkadaşımızın kaydı silinmemiştir. Kaydını sildiren olduysa onu bilemem. Ama en talihsiz açıklama ise pavyonda çalışanları partiye üye yapmamız konusudur. Önemli olan orda çalışıyor, dini, ırkı, cinsiyeti şu veya bu değil, önemli olan insan olmasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı