REKLAMI GEÇ

Arslan: “Anayasa değil, O’nayasa”

Arslan: “Anayasa değil, O’nayasa”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasa değişikliğinin tam anlamıyla bir rejim değişikliği ve Laik Cumhuriyetin, Atatürkçülüğün kaldırılması girişimi olduğunu belirterek, “Demokrasimizin askıya alınma çalışmasıdır. Bunun adı Anayasa değil, olsa olsa O’nayasa olur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2017 Çarşamba, 12:26

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasa değişikliği çabalarını tam anlamıyla bir rejim değişikliği olarak nitelendirdi, Atatürkçülüğün kaldırılması, demokrasinin askıya alınması anlamına geldiğini söyledi.

Arslan, “Yasama, yürütme ve yargıyı tek adamın yetkisine bağlayan, daha basit bir ifadeyle meclisi, hükümeti ve mahkemeleri eline geçiren bir sistemdir. Bu değişiklik ile partinin genel başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı görevini birlikte yürütülecektir. Bu iki görevi birlikte yaparken tarafsız davranabilir mi? Ayrı dünya görüşüne sahip olan farklı kesimleri ve bütün halkı kucaklayabilir mi?” diye sordu.

Devletin yönetimini kendisinde toplayan bu düzende özgürlük olmayacağını, adaletin layıkıyla gerçekleşmeyeceğini ifade eden Arslan, “Tasarladıkları düzende konuşan bir Türkiye değil, tamamen kendisine tabi olan ve biat eden bir toplum isteyecektir. Düşüncelerini yazanları, doğruları söyleyenleri hapse tıkılacaktır. Bir Cumhurbaşkanı düşünün; Kenan Evren’in, Saddam’ın, Esad’ın bile elde etmediği yetkiyi elinde tutacak, devleti ve milleti uçurumun eşiğine getirecek, ailesini ve yandaşlarını tepeye çıkaracaktır. Ülkemizin terör, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, ekonomik kriz, iç ve dış borç sarmalı, bozulan komşuluk ilişkileri gibi çok önemli sorunu varken, bütün bu sorunlar bir kenara bırakılarak Başkanlık derdinin peşine düşenler, kendilerine Esad Anayasasını örnek aldı, değişiklikleri bu çerçevede yapmanın peşinde. Esad’la ailece çıkılan yaz tatillerinde neyin konuşulduğu şimdi ortaya çıktı. Kişiye özel, aileye ömür boyu koruma sağlayacak, yetkileri arttırıp yargılanmayı imkansız kılacak bir model bu. Bunun adı Anayasa değil, olsa olsa Onayasa olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı