REKLAMI GEÇ

O ilçelerin sınırları için ne dedi?

O ilçelerin sınırları için ne dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Büyükşehir yasa tasarısının asıl amacının daha iyi hizmet götürme değil belediyeleri ele geçirme operasyonu olduğunu söyledi. Keskin kapanan beldelerde referandum yapacaklarını da sözlerine ekledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 14:52

13 ili kapsayan tasarının bir çok sakıncayı beraberinde getirdiğini söyleyen Keskin, “AKP, bu tasarıyı hazırlarken ne halka danışmıştır, ne de işin uzmanlarından görüş almıştır.Yasalarla tuzak kurarak iktidarımı nasıl sürdürebilirim anlayışındadır. Bu düzenleme, yasalara büründürülmüş tuzak ve kumpastır. AKP siyasi ihtiraslarını Türkiye’nin idari yapısına uyarlayarak, yeni kurulacak belediyelerin sınırlarını da kendi oylarına göre belirleyerek halka cambaza bak numarasıyla uyutmaya çalışmaktadır. Bu düzenleme, yasalarla demokrasiye ihanet düzenlemedir” dedi.

Yeni kurulan belediyelere bağlanan belde, mahalle ve köylerin seçiminde hizmetlerin kaliteli,ucuz ve hızlı götürülmesinin değil, yerel seçimlerde AKP’nin istediği şekilde oyların devşirilmesinin amaçlandığını ileri süren Keskin, “Denizli’de adı Merkez Efendi olarak değiştirilen belediyenin yanı başındaki Kuşpınar ve Mehmetçik Mahalleleri 20 kilometre uzaklıktaki Pamukkale Belediyesi’ne bağlanmıştır. Neden? Çünkü bu büyük mahallelerde AKP, CHP’nin gerisindedir. İktidar zayıf olduğu mahalleri, güçlü olduğu bölgenin içinde eriterek tam bir cinlik anlayışını sergilemektedir. Halkımız bu hokkabazlığı yutmayacaktır” diye konuştu.

CHP olarak kapatılacak beldelerde 14 Ekim ve 21 Ekim tarihlerinde referandum yapacaklarını kaydeden Keskin, “Beldelerde yaşayan insanlarımızın iradesini hiçe sayarak belediyelerini kapatma girişiminin demokrasiyle bağdaşır yanı yoktur. Beldelerde yaşayan vatandaşlarımıza bu yüzden belediyenize ve geleceğinize sahip çıkın çağrısı yapmak istiyorum. Türkiye’de ilk sivil direnişin çoban ateşini yakarak haklarınıza ve demokrasiye sahip çıkın diyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı