REKLAMI GEÇ

Başsorgun: Meclis çatısı altında demokrasiyi darp ettiniz

Başsorgun: Meclis çatısı altında demokrasiyi darp ettiniz

TBMM’de Anayasa Değişiklik Teklifi’nin oylaması sırasında yaşananlara tepki gösteren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, “TBMM’yi, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2017 Cumartesi, 12:10

Anayasa Değişiklik Teklifi’nin oylanmasında milletvekilleri arasında yaşanana kavgalar ülke gündemine oturmuştu. Erkek milletvekillerinin ardından meclis, kadın milletvekilleri arasında kavgaya da sahne oldu.

Yaşanan olayların ardından CHP Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ve CHP’li üyelerin katılımıyla il binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. CHP’li kadın üyelerin ellerinde kadına şiddeti gösteren dövizlerle toplantıya destek verdi.

“Mecliste yaşanan şiddet görüntüleri başkanlık sisteminin ayak sesleridir” diyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, “Başkanlık çıkmazına giden yolda, gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın, farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı da göze aldığını, Meclis görüşmeleri sırasında, günlerdir üzüntüyle, kaygıyla izlemekteyiz. Ne yazık ki 19 Ocak Perşembe günü, meclis görüşmeleri esnasında, iktidara mensup bir kadın milletvekili, bu konuda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını göstermiştir” dedi.

Kadınların doğasında barış, sevgi, hoşgörü, adalet duygusunun var olduğunu ifade eden Başsorgun, “Buradan sesleniyoruz. Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, ‘kadınlık bilincinden’ nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele, kendi çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Bizler anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü akla ve vicdana vurmak mümkün değil” dedi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında kadına seçme seçilme hakkı vermesi ile milletvekili olan kadınlara, Atatürk’ün bu hakkı, kadın güçlensin, kadın özgür olsun diye verdiğini ifade eden Başsorgun, “TBMM’ni, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, Kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz. Sizleri izleyen milyonlarca insanın yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan inancını, umudunu zedelediniz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı