REKLAMI GEÇ

Umut Oran’ın referandum öncesi FETÖ endişesi

Umut Oran’ın referandum öncesi FETÖ endişesi

‘Referandum Türkiye’si paneline katılan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin önceki dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oran, 15 Temmuz darbe girişimi ardından her kurumda FETÖ üyesi olduğunu, YSK içinde de 289 FETÖ’cünün tutuklandığını belirterek, referandum sürecinde “YSK’ya güvenmememiz lazım” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2017 Pazar, 15:49

Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin önceki dönem Milletvekili Umut Oran, CHP Gençlik Kolları’nın daveti üzerine Denizli’ye geldi. ‘Referandum Türkiye’si paneline katılan Oran, referandum öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Oran’a CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Gençlik Kolları Başkanı, İbrahim Abuşaha ve Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu eşlik etti.

YÜRÜYECEK YOL YOK
Denizli’nin gün geçtikçe geriye gittiğini belirten Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Çardak, Bozkurt, Honaz ve sonrasında şehir içinde dolaşarak vatandaşlar ile birlikte olduk. Yürüyecek yol yok. Denizli’nin ilçelerinde ve merkezinde yol diye bir şey kalmamış. Her yer köstebek yuvası gibi kazılıyor. ‘Koca bir kente mi, yoksa bir kasabaya mı geldim’ diye şaşırdım” dedi.

DENİZLİ EKONOMİSİ NEREDEYSE BİTMİŞ
Denizli’de esnaf ve çiftçi ile yaptığı görüşme sonrası üzüldüğünü vurgulayan Oran, “Denizli ekonomisi neredeyse bitmiş. Tarım diye bir şey kalmamış. Kimse pamuk ekmiyor. Fabrika bacaları tütmüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir anlatımı vardır. ‘Her fabrika bir kaledir’ der. 30 Sene önce Denizli’ye geldiğim zaman buradaki ekonomi kaleleri ile iftihar ediyordum. Binlerce, on binlerce insan çalışıyordu. İş, aş buluyorlardı. İş aş olunca sosyal barış oluyor. Bugün baktığınız zaman fabrika bacaları tütmüyor. Dışarıdan buraya domates, sebze geliyor. Bu kadar tarıma, ticarete, turizme müsait olan bir il ve şuanda iş yok aş yok” diye konuştu.

“YSK’YA GÜVENMEMEMİZ LAZIM”
15 Temmuz darbe girişimi yaşandığını hatırlatan Oran, FETÖ’cüler hakkında YSK’ya soru ilettiğini söyledi. Oran, “Yüksek Seçim Kurulu’na Kasım ayında sorduğum soruya almış olduğum cevabı söylüyorum. Ben o zaman ‘Şu anda her kurumda FETÖ’cü terör örgütü var. Bir AKP ile YSK’ya girmemiş. YSK sende hiç mi yok?’ dedim. YSK yazılı cevap verdi, ‘Bizde var’ itirafında bulundu. Üç tanesi üst kurul üyesi olmak ile birlikte il il seçim kurularında hakim ve zabıt hakimleri olmak üzeri 298 personel görevden alınmış ve tutuklu yargılanıyorlar. Dolayısıyla YSK il ve ilçelere dikkat etmemiz lazım. YSK’ya güvenmememiz lazım. İşi sağlama bağlamalıyız. Referandumda sandıkların başında olmamız gerekiyor” dedi.

İktidarın yangına körükle gittiğini ifade eden Oran, “OHAL sürecinde ülkede yaşanan karanlık günlerde Türkiye, kişiye özel ısmarlama tek adamlık, başkanlık referandumunda sandığa gidiyor. Gerçekten Türk demokrasisi açısından utanç verici. Böyle bir ortamda OHAL’de ne anayasa değişir ne de seçim olur. Uluslararası hukuk bunu söylüyor. Ama Türkiye böyle yangın varken yangını söndürmesi gereken iktidar yangına körükle gidiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı