REKLAMI GEÇ

CHP’den Başkan Zolan’a Çapar tepkisi

CHP’den Başkan Zolan’a Çapar tepkisi

CHP Belediye Meclisi Üyesi Bekir Çapar’ın partiden ihracının istenmesi CHP ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan arasında söz düellosuna döndü. Zolan, Çapar’a sahip çıktığı açıklamasının ardından CHP’nin hedefi oldu. CHP Denizli İl Örgütü Zolan’a CHP ailesinin içişlerine müdahale etme hakkını nereden buluyorsunuz?” diye sordu, “Parti içi demokrasiyle ilgili söz söyleyecek son parti sizin mensubu olduğunuz partidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2016 Cuma, 14:33

CHP Belediye Meclis Üyesi Bekir Çapar’ın, Bekilli İlçe Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanı Zeki Yıkıcı’nın talebi üzerine kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıklamaları tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Zolan’ın “Çapar Sancar’dan çok daha fazla CHP’lidir” yönündeki değerlendirmesi ve eleştirilerinin ardından CHP Denizli İl Örgütü de Zolan’ı hedef alan bir açıklama yaptı.

“TALİHSİZ ELEŞTİRİLER”
Zolan’ın İl Başkanı Teoman Sancar hakkında yaptığı talihsiz eleştirileri ve beyanları üzüntü ve şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten CHP Denizli İl Örgütü “Demokrasiden, özgürlüklerden bahsedecek en son kişi sizsiniz. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin iç işlerine müdahale etme hakkını kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Bizim partimizden önce yollarımızı yapın, yolsuzlukları engelleyin, terörü bitirin, ekonomiyi düzeltin sonra biz size demokrasiyi öğretelim” dedi.

“CHP İÇİNDEKİ MESELELERE SÖZ SÖYLEME HAKKINIZ YOK”
Osman Zolan’ın “demokrasi bizim için amaç değil araçtır” diyen bir siyasi partinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu öne süren CHP yönetimi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunduğu demokrasiden hele hele parti içindeki demokrasiden dem vurmak için inan Türkiye’de söz söyleyebilecek en son parti sizin mensubu olduğunuz partidir. Eğer gerçekten trajikomik bir demokrasi skandalı görmek istiyorsanız. 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 49,5 oy almış bir başbakan görevden alındığında, seçmenin seçimi ayaklar altına alınarak çok büyük saygısızlık yapıldığında, ayrıca Denizli’de AKP’li ilçe başkanları ve kadın kolları başkanları görevden zorla alındığında ya da istifaya zorlandığında, zorla partiden uzaklaştırıldığında sessiz kalanların tek bir söz bile etmeyenleri, biat kültürüne sıkı sıkıya bağlı olanların Cumhuriyet Halk Partisi içindeki meselelere söz söyleme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi’nde olan demokrasinin binde biri sizin partinizde olsa da en azından insanlar kendilerini disiplin kurullarında savunma imkanı bulabilseler. Sizin şu anda bulunduğunuz görev diğer partilerin iç meselelerine burnunu sokmaktan ziyade, yüzyılın projesi adı altında başlattığınız fakat bugün Türkiye gündemine bile girmiş beceriksizlerinizi düzeltip, bir an önce tüm Denizlili vatandaşlarımızın kaliteli yaşamlarını tesis etmekten ibarettir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı