REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca, AK Partili Oğan’ın sözlerine sert tepki gösterdi

CHP’li Karaca, AK Partili Oğan’ın sözlerine sert tepki gösterdi

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın, “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine sert tepki gösterdi. Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran Karaca, “Ayanayal düzeni değiştirmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak suçtur. İtiraf etmişlerdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2017 Cumartesi, 14:46

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan’ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine tepkiler artarak devam ediyor.

Oğan’ın sözlerinin açık bir suç olduğunu belirten CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Oğan’ın sözlerinin anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsün itirafı olduğunu dile getiren Karaca, “Bu kişinin ifadeleri suç kapsamındadır. Anayasal düzeni yıkmayı kafalarına koyduklarını açıkça ifade etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti’nde anayasaya karşı işlenen suçlar, en önemli suçlardandır. Bu sözlerin karşısında hala bu kişi hakkında işlem yapılmamış olması da düşündürücüdür” dedi.

GERÇEK YÜZLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR
AK Partililerin zaman zaman bu tür çıkışlarının olduğun, bunların da gerçek yüzlerini ortaya çıkardığını ifade eden Gülizar Biçer Karaca, “Artık aleni ortadadır. Hedeflerinin ne olduğunu, bunun için ne tür çalışmalar yaptıklarını zaman zaman kendileri de itiraf etmektedirler. Bu açıklamalar, Anıtkabir çevresinin imara açılması, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi gibi bir çok tasarılarının neye hizmet ettiğini de ortaya koymaktadır. Bizim bir devletimiz vardır, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Kurucusu da Mustafa Kemal Atatürk’tür ve sonsuza dek yaşayacaktır. Kimse aksini hayal dahi etmesin” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı