REKLAMI GEÇ

CHP’liler ‘Adalet’ dedi, açlık grevindekilerin özgürlüğünü istedi

CHP’liler ‘Adalet’ dedi, açlık grevindekilerin özgürlüğünü istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Başkanlığı,’Adalet’ ve tutuklu bulunan açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın tutukluluğunun sona erdirilmesini istedi. CHP’liler 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2017 Cuma, 18:40

CHP Merkezefendi Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne destek olmak ve açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın tutukluluğunun sona erdirilmesi için eylem yaptı.

Gazi Bulvarı’nda yapılan eyleme CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ve 200’ün üzerinde CHP’li katıldı. Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, “Biz herkes için adalet istiyoruz. Siyasi iktidarı adaletli olmaya davet ediyoruz. Balyoz ve ergenekonda kaybettiklerimiz için de uyarılarda bulunmuştuk. Sonra özür diliyorlar. Açlık grevinde iken tutuklanan Nuriye ile Semih de ölürse, özür dileyerek onları geri getiremezsiniz. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin canları devlete emanettir. Gelin bu tutumdan vazgeçin. OHAL kararnameleri ile hukuksuz şekilde suçları ispat edilmemiş 5 bin akademisyen, 50 bin öğretmen, 150 bin kamu emekçisi işlerine dönsün” dedi.

Sedat Demirci’nin basın açıklamasının ardından CHP’liler 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı