REKLAMI GEÇ

Karaosmanoğlu: “Bu vatan meselesi”

Karaosmanoğlu: “Bu vatan meselesi”

Emekli General Ünal Karaosmanoğlu, CHP Çivril İlçe örgütü tarafından düzenlenen ‘Hayır’ buluşmasına katıldı. Bunun bir parti meselesi olmadığını belirten Karaosmanoğlu, “Amacımız Türkiye’nin rejiminin değişmesini engellemek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2017 Salı, 10:56

Referandum çalışmaları kapsamında CHP Çivril İlçe Örgütü’nün davetlisi olarak gelen Emekli General Ünal Karaosmanoğlu, Kocayaka Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu.

Emekli olduktan sonrada sorumluluk aldığını ifade eden Ünal Karaosmanoğlu, “Uzun yıllar büyük bir onurla taşıdığım Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını çıkarttıktan sonra da ülkem için çalışmaya devam edeceğim. Mücadelemiz refim değişikliğini engellemek. Bu tehlikenin ortadan kalktığını göreyim, köyümde sade bir vatandaş olarak yaşamak istiyorum” dedi.

MESELE SİYASET DEĞİL VATAN
Bilgi ve deneyimlerini siyaset yoluyla aktarmak istediğini anlatan ve bu nedenle CHP’de siyasete girdiğini belirten Karaosmanoğlu, “Bugün yaşadığımız durumlar siyaset değil, vatan meselesidir. Biz bunu anlatmak için siyaset yapmaya karar verdik. Bugün siyaset yapabileceğimiz üç parti vardı. Vatan Partisi, bünyesinde çok değerli komutanları barındıran bir parti ama aldığı oy oranı ile çözüme katkı sağlayabilecek bir durumda değil. MHP ise son dönemlerde yaşadığı iç çekişmeler ve değişimlerden dolayı verimli olamıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu etkili bir şekilde en iyi CHP’de anlatabileceğimiz kararını verdik. Ama bugün derdimiz siyaset değil, vatan” dedi.

REFERANDUMLA ÜLKENİN TEMEL TAŞLARI İLE OYNUYORLAR
Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zor şartlar altında kurulduğunu belirten Karaosmanoğlu, “1919-1939 arası ülke adına çok sıkıntılı bir dönemdi. O dönem dünyada seçilmiş 35 lider vardı. Atatürk istese otoriter, totaliter bir rejim kurabilirdi. Ama o halkın kendi kendini yönetebildiği cumhuriyet rejimini tercih etti. Bugün referandum ile rejimi değiştirmek isteyenler ülkenin temel taşları ile oynuyor. Referanduma giderken ‘o dönem yapılan devrimleri sordunuz mu?’ diyorlar, halk o dönem çok bilgi sahibi değildi. Osmanlı dönemini isteyenler o dönemleri iyi bilmek zorunda. Cumhuriyet zor şartlarda kuruldu. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmazsak musallada bize haklarını helal etmezler. Referandumda hayır çıkması için çalışacağım, bu benim vicdani görevim. Çalışmalara köyümden başladım” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Haber)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı