REKLAMI GEÇ

CHP Parti Meclisi Üyesi Karaca’dan sert tepki

CHP Parti Meclisi Üyesi Karaca’dan sert tepki

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Atatürk’e hakaret eden sözde tarihçi ve buna tepki vermeyen iktidara sert sözlerle yüklendi. Açıklamasında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın bir yazısından alıntılar da yapan Karaca, “Atatürk olmasaydı, nimetlerini hoyratça harcadığınız Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2017 Salı, 17:37

Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan’a yönelik skandal ifadelere tepkiler birbiri ardına geliyor. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, yazılı bir açıklama yaparak, hem skandal iddiaları ortaya atana, hem de buna seyirci kalan iktidara yüklendi.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın bir köşesinde “Eğer Türkiye’de bir din devleti kurmak istiyorsanız, Mustafa Kemal’e saldırmanız elbette ki tutarlıdır. Eğer Türkiye’nin bir bölgesini ayırıp ırkçı bir devlet kurmak peşindeyseniz, Mustafa Kemal’e saldırmanız elbette tutarlı bir yanı vardır” ifadelerine yer verdiğin hatırlatan Karaca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Peki bugün Atatürk’e saldıranlara,bu saldırıya tepki vermeyen iktidar yetkililerine şaşıralım mı? Elbette şaşırmayalım. Ama hep birlikte şu cevabı da onlara daha gür sesle verelim: Atatürk olmasaydı; İktidar olup, nimetlerini hoyratça harcadığınız Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. Camilerimizden günde beş vakit ezan, ibadet hürriyeti olmayacaktı. Kadınların insan olma, insanca yaşama hakkı olmayacaktı. Eğer bunlar varsa, oturun kalkın Atatürk’e dua edin. Siz televizyon ekranlarına, arkanıza aldığınız iktidar gücüyle çıkıp istediğiniz kadar Mustafa Kemal Atatürk’e saldırsanız da bu milletin yüreğindeki Atatürk sevgisini silemeyeceksiniz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı