REKLAMI GEÇ

Denizli hizmet alamıyor

Denizli hizmet alamıyor

CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir’e Denizli’nin yeterli hizmeti alamadığını hatırlattı, nedenini sordu.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 18:07

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’e, Denizli hakkında yazılı olarak yanıtlanması amacıyla on soru sordu.
Denizli’nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Ertemur, yatırımlar konusunda kentin bakanlıktan yeterli hizmeti alamadığını savundu.
Soru önergesinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın görevlerini hatırlatan Ertemur, kentteki yatırımların artırılmasını istedi.

KAÇ PROJE YAPTINIZ?

Ertemur, Denizli özelinde bakanlığa bağlı kuruluşların son sekiz yılda kaç proje gerçekleştirdiklerini sordu, devam eden yatırımların da sayısını istedi. Diğer soruları ise şöyle:
Bayındırlık ve İskân bakanlığının 2009–2010 yılı bütçesinden Denizli ili için ayrılan kaynak miktarı nedir? Diğer iller dikkate alındığında Denizli ilimiz kaçıncı sırada yer almaktadır?
Bu projeler ve yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir?
Bu proje ve yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir? İhale bedeli nedir? Bu güne kadar ne kadar kaynak harcanmıştır?
Programa alınıp ta başlanmayan proje ve yatırım var mıdır? Bunlar hangileridir?
2002–2010 yılları arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşlar için ayrılan ödenek miktarı nedir? Yıllara göre dağılımı nedir? Ne kadarı harcanmıştır?
Denizli İlinde 2002–2010 İl Özel İdarelerine ait yapı ve tesisler için ayrılan kaynak miktarı nedir? Bu kaynağın yıllar itibariyle dağılımı nedir? Bu kaynaklar hangi projelerde kullanılmıştır? Bu projelerin hangileri devam etmektedir? Bitirilme oranları nedir? Hizmete alınanlar hangileridir? 2010 yılı için ayrılan kaynak miktarı nedir? Hangi projelerde kullanılacaktır?
Söz konusu dönemde imar planlarının hazırlanması kabul ve onaylanması için ayrılan kaynak miktarı nedir? Kadastro çalışması yapılan alan miktarı nedir? Kadastro çalışması yapılamayan alan var mıdır? Toplam alan içerisindeki oranı nedir? 2010 yılı için ayrılan kaynak miktarı nedir? Hangi projelerde kullanılacaktır?
2010 yılları arasında Belediyeler Ortak Fonundaki paylardan ayrılan kaynak miktarı nedir? Bu kaynak hangi projelerde kullanılmıştır? Projelerin hangileri devam etmektedir? Yüzde kaçı tamamlanmıştır? Tamamlanan projeler var mıdır? Hizmete alınma tarihi nedir? Başlanılıp yarım bırakılan proje var mıdır? Hangileridir? Ne kadar kaynak ayrılmıştır? 2010 yılı için ayrılan kaynak miktarı nedir? Hangi projelerde kullanılacaktır?
Bu dönemde otoyol, bölünmüş yol çalışması yapılmış mıdır? Ayrılan kaynak miktarı nedir? 2010 yılı için ayrılan kaynak miktarı nedir? Hangi projelerde kullanılacaktır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı