REKLAMI GEÇ

Arslan: İktidar FETÖCÜ’lerle değil Cumhuriyetle uğraşıyor

Arslan: İktidar FETÖCÜ’lerle değil Cumhuriyetle uğraşıyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, iktidarın Yenikapı uzlaşmasına uymadığını, FETÖ’cüler ile değil cumhuriyetin kazanımlarıyla uğraştığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:17

CHP milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, GATA’nın isminin değiştirilmesi ve kadın polislere baş örtüsü serbestliği sağlayan düzenlemeleri eleştirdi. “Devleti krizden Abdülhamid’le mi çıkaracaksınız? Hiç gereği yokken türbanla toplumu tekrar ayrıştırmaya kalkanlar, Yenikapı uzlaşısının bir ilüzyon olduğunu gösteriyor. Bugün uzlaşma adı altında yapılanlar, laikliği tehdit etmeye devam ediyor” diyen Arslan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARI ORTADAN KALDIRILIYOR”
“Siyasi iktidar FETÖCÜ’lerle değil, Cumhuriyetle Cumhuriyetimizin kazanımları ile uğraşıyor. İktidarın asıl mücadelesi, yıllarca FETÖ ile ortak yürüttüğü Atatürk Cumhuriyeti’ne karşı verilen savaşın şimdi AKP öncülüğünde, OHAL uygulamaları ile değiştirilmeye ve dönüştürülmeye devam etmesidir. OHAL’le ilgisi olmayan işlerle uğraşılıyor, Cumhuriyetin kazanımları birer birer ortadan kaldırılıyor. Yasayla kurulan askeri okullar, ‘FETÖ terör örgütüyle bağlantısı var’ denilerek, Anayasamıza aykırı bir şekilde KHK ile kapatılıyor.

“TOPLUM TEKRAR AYRIŞTIRILIYOR”
Hiç gereği olmadığı halde, kadın polislerin başörtüsü yapma şekliyle ilgili yönetmelik değişikliği yapmıştır. Bugün polisin ve askerimizin can güvenliği ve ülkemizin güvenliği ve huzuru önemliyken, bunlar bir kenara bırakılmış, toplumu ve polisi ayrıştıran bir şekilde anayasamıza aykırı bir düzenleme yapılmıştır. Birliğe ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde, fırsatçılıkla bu değişikliğin yapılması yanlıştır. Cumhuriyet ve demokrasi karşıtı odaklar, darbe girişimi sonrasında, daha katı bir tavırla takiyeyi sürdürmekte, devlete sızmış diğer cemaatlerin koalisyonuyla Cumhuriyet kurumlarını gece yarısı kararlarıyla, OHAL hızıyla ortadan kaldırmaktadırlar.

“UZLAŞMA İLÜZYONU, LAİK CUMHURİYETİ TEHDİT EDİYOR”
Her krizi fırsata dönüştürmeyi siyaset sayan bu kadrolar, şimdi adına uzlaşma dedikleri bir ilüzyonun peşindedir. Sabah konuşulanlar akşama kadar yok sayılmaktadır. Milletimizin birlik çağrısının aksine, hiç gündemde olmayan kamuda türban sorunu bir kez daha ayrışmanın fitili olarak ortaya atılmakta, özünde AKP kadroları ve FETÖ’den boşalan yeni cemaatler koalisyonu bildiğini okumaktadır.

“BU KARARLAR, CUMHURİYETİN YOK EDİLME PROJESİDİR”
Aslında ortadan kaldırılmak istenen, Başkanlık propagandası öncesinde parlamenter sistemin Cumhuriyetteki kazanımlarının OHAL kararlarıyla yok edilme projesidir. Kurumlarından ilkelerine, kadrolarından arazilerine kadar asıl intikam alınmak istenen, Cumhuriyetimizdir. FETÖ’nün yıllardır aşındıramadığı Cumhuriyet, kendisini artık devletin tek sahibi zanneden kadrolarca açıkça gece yarısı kararlarıyla, hukuksuz KHK ve yönetmeliklerle yağmaya tabi tutulmaktadır.

“SABAH UZLAŞIYLA ÇEKİLEN KARARLAR, GECE KHK İLE GELİYOR”
Meclisten uzlaşıyla geri çekilen yasa maddelerinin bir gece yarısı KHK ya da yönetmelikle getirileceği iddiası bile, demokrasimizin sivil darbe girişimiyle karşı karşıya olduğunun ilanıdır, Yenikapı ruhuna aykırıdır. Siyasi iktidar, yaşanan darbe girişimine karşı verilen ortak siyasi kararlılığı ilk haftadan unuttu, devleti parti çıkarları doğrultusunda kuşatma, diğer cemaatlere yeniden pay edilecek devletin rotasını çizme yanlışlarıyla savruluyor.

“TÜRBANLI VALİYİ, REKTÖRÜ ATAYANLAR ŞİMDİ FETÖCÜ İLAN ETTİ”
AKP, Cumhuriyet kurumlarını ve ilkelerini yok etmenin en uygun fırsatını darbe kargaşasında bulmuştur. Bu haftaya GATA isminin değiştirilmesi, Emniyet’te türban serbestisiyle başladılar. Türbanlı vali, rektör ve ilçe milli eğitim müdürlerini liyakate bakmadan kendileri atayanlar, bugün aynı isimleri FETÖ’cü sayıp görevden alıyorlar. Doğru olanı bunları önceden atamamalarıydı.

“ABDÜLHAMİD’LE Mİ FETÖ’YÜ YENECEKSİNİZ?”
Hatalarınız çığ gibi büyüyor, hala terörle değil, isim değişiklikleriyle, dini kıyafet uygulaması yoluyla Cumhuriyetle mücadele ediyorsunuz. Yeni ayrışma ve çekişme zeminine tohum ekiyorsunuz. GATA’nın adını değiştirip Abdülhamid yapınca, Cumhuriyetin büyüttüğü gözde kurumları Osmanlı’ya dönüştürünce mi Gülen yapılanmasını yeneceksiniz?

Adalet ve emniyette türbana geçit verince, baş bağlamasına göre bir hizmet tarifine yol açacağınızın farkında mısınız? FETÖ’nün polisleri sahte delili evlere koydu, polis fezlekeleri yıllarca iddianame diye mahkemelerde okundu, binlerce insanın hayatı mahvoldu, bugün devleti darbeden koruyan en önemli subaylar yıllarca hapsoldu ama hiç mi hiç ders almadınız?

EMNİYET VE ADALETTE TÜRBAN, YENİ KADROLAŞMA SİMGESİDİR
Emniyet ve yargıda üniforma, tarafsızlığın, adaletin simgesiyken, şimdi türbanlı polis ve hakim-savcı kararıyla yeni bir tehlikenin kapısı aralanmıyor mu? Liyakat yine devlette yok sayılmayacak mı; personele taktığı türbana, bağladığı başa göre davranılmasının yolu açılmayacak mı? Hangi cemaatten olduğuna göre terfisi yapılacak personel, safını seçmemişse, sadece işini yapıyorsa, o kurumdaki cemaate ve partiye yaslanmıyorsa her türlü tehlikeye, iftiraya açık hale gelmeyecek mi?

“AKP, FETÖ’NÜN AÇTIĞI YARAYI DERİNLEŞTİRİYOR”
Karşımızdaki en büyük tehlike, kurtulmaya çalıştığımız FETÖ’cü emniyet ve yargı düzeninin bu defa siyasi iktidar eliyle kalıcı hale getirilmesidir. Açık konuşalım; emniyet personelinden sade vatandaşa kadar ortak kaygımız, taraflı ve partizan bir yönetimdir, devletin cemaatleştirilmesidir. Türbanlı polisin tuttuğu, türbanlı savcının gözaltına aldırdığı, türbanlı yargıcın mahkum edeceği düzende, adaletten umudunu kesmiş farklı görüş ve inançtan insanlar kendini güvende hissedebilecek mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı