REKLAMI GEÇ

Sancar: “Yanlıştan dönülmesinden mutluyuz”

Sancar: “Yanlıştan dönülmesinden mutluyuz”

Atatürk Stadı tabelasının gece operasyonuyla sökülmesi ve ardından başlayan tartışmalar Denizli’nin 1. gündem maddesi olmaya devam ediyor. Stat önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, yanlıştan dönülmüş olmasına sevindiklerini söyledi, halkın Atatürk hassasiyetini incitecek davranışların tekerrür etmemesini istedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 15:14

Denizli, dün akşamdan bu yana Atatürk Stadı tabelasının sökülmesini tartışıyor. Sosyal medyada başlayan ve kent geneline yayılan tepkilerin ardından yapılan açıklamalarla tabelanın geçici olarak söküldüğü ve Cumhurbaşkanının ziyaretinin ardında yerine takılacağı açıklanmıştı. Ancak, saat 14.00 sıralarında tabelanın yeniden eski yerine asılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı.

CHP’DEN TEPKİ VE TEŞEKKÜR
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, sökülen tabelanın önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda partilinin yer aldığı basın açıklamasına CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca da katıldı.

Atatürk Stadı tabelasının takılma işlemleri sürerken açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Atatürk Stadyumu yazılı tabelanın gece yarısı kaldırılmasını hangi mazeretle olursa olsun kabul etmediklerini söyledi.

Sancar, “Atatürk adının ciddiyetsizce sökülmüş olması ve dün geceden bu yana kafa karıştıran açıklamalar, yetkililerin vatandaşımızdaki Atatürk hassasiyetini anlayamadıklarından kaynaklanmaktadır. Yıllardır stadımızın girişinde yer alan ve Atatürk Stadı olarak gönüllerimize yazdığımız Atatürk’ümüzün yer aldığı bu tabelanın yerinden sökülmeden toplumun vicdanını incitmeden insanları germeden kafalarda şüphe yaratmadan bir çözüm bulmak yerine, gece vakti alelacele yerinden aşağıya indirmenin anlamı nedir? Neden yerinde tamir etmek yerine sökülme gereği duyulmuştur. Ayrıca bu konudaki yetkililerin şaşırtıcı beyanlarını da anlayabilmiş değiliz. Sayın Valimizin beyanına göre Sayın Cumhurbaşkanının ziyareti sonrası takılacağı söylenmiş ise de şu anda Atatürk Stadı Tabelasının yerine takılıyor olması acaba Cumhuriyet Halk Partisinin duyarlı yurttaşlarımız adına bunu kamuoyuyla paylaşmamızdan mıdır?” dedi.

“YANLIŞTAN DÖNÜLMÜŞ OLMASINDAN MUTLUYUZ”
Tüm bunlara rağmen yanlışmış dönülmüş olmasından mutluluk duyduklarını belirten Sancar, “Bir daha vatandaşımızın Atatürk hassasiyetini incitecek davranışların tekerrür etmemesi en büyük dileğimizdir. Geceden bu yana bizleri arayarak rahatsızlığını dile getiren tüm duyarlı ve sorumlu yurtsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Anladık ki, gönüllerine, yüreklerine Atatürk’ümüzü yazmış olan demokrasi neferi vatandaşlarımız onun adının yazdığı hiçbir tabelayı değil bir gün bir saniye bile indirilmesine izin vermeyeceklerdir. Bizler de bu konuda açıkça beyan ediyoruz ki; bağımsız türkiye cumhuriyetimizin ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve ilkeleri ile özgürlük ve Cumhuriyet mücadelemiz ilelebet devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı