REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nin firması ihaleyi aldı, CHP ayağa kalktı

Pamukkale Belediyesi’nin firması ihaleyi aldı, CHP ayağa kalktı

Pamukkale Belediyesi, Ramazan Ayı iftar yemeği yemek alımı için ihale açtı. Açık ihaleyi, belediyenin PAKTAŞ A.Ş isimli firması aldı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, ihaleyi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı firmanın aldığını açıkladı. Ancak, bu firmanın belediye şirketi olduğunu belirtmedi. İhaleye giren 4 firma içinde en düşük bedeli ise, belediyenin firması olan PAKTAŞ şirketinin verdiği öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2017 Çarşamba, 12:52

Pamukkale Belediyesi 14 Nisan’da 2017 yılı Ramazan Ayı iftar yemeği mal alım ihalesi düzenledi. İhaleyi, Pamukkale Belediyesi’nin şirketi olan PAKTAŞ Organizasyon Petrol Temizlik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş isimli firma aldı. Belediyenin açtığı ihaleyi belediye firmasının en düşük bedeli vererek almasına ise, CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan eleştiri geldi.

İhaleye giren Berk Gıda 696 bin 500, Dentat Yemek Gıda 566 bin 650, Bintat 551 bin 250 TL teklif verdi. Belediyenin şirketi olan PAKTAŞ ise, fiyatı 428 bin 750’ye düşürdü. İhale komusyonu 18 Nisan’da aldığı kararla, en düşük teklifi veren PAKTAŞ’a ihalenin verilmesini kararlaştırdı.

SANCAR’DAN İTİRAZ VAR
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, basın toplantısı düzenleyerek, Yönetim Kurulu Başkanlığını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını ise, Pamukkale Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın yaptığı PAKTAŞ firmasının ihaleyi usulsüz bir şekilde aldığını iddia etti.
Sancar, PAKTAŞ firmasının Pamukkale Belediyesi’ne ait bir şirket olduğunu ise açıklamadı.

CHP İl Başkanı Sancar, “Dışarıdan baktığınızda çok şeffaf görünen bu ihale şeffaf değildir. İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir? Hele Ramazan Ayı gibi en kutsalımız olan bir ayda verilecek iftar yemeği gibi en ulvi bir hayır işinde bile nasıl ihaleye fesat karıştırabiliyor anlamak zor. Pamukkale Belediye Başkanı görevini kötüye kullanmış ve usulsüz ihale yapmıştır. Kamu İhale Kanunu açıktır. Kimlerin ihaleye katılamayacağı çok alenidir. Hem ihale veren makamın başkanı hem de ihaleyi alan şirketin başkanı olamazsınız. Bu vesileyle usulsüz olduğuna inandığımız bu ihaleyi belgeleriyle birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ve yandaş anlayışıyla Belediyenin ihalelerini kendi şirketine veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den şikayetçi olacağımızı ve bugüne kadar Pamukkale Belediyesinden PAKTAŞ Şirketine verilen tüm İhalelerin sorgulanması adına takipçisi olacağımızı açıklıyoruz” dedi.

Teoman Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, “Kendin pişir kendin ye” mantığında ihale yaptırdığını iddia ederken, ihaleyi alan PAKTAŞ firmasının belediyeye ait bir şirket olduğunu açıklamaması ise dikkat çekti. PAKTAŞ’ın verdiği teklif ile en düşük teklifi veren ikinci firma Bintat arasında 122 bin 500 TL fark bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı