REKLAMI GEÇ

Olay paylaşımı yapan müdür hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Olay paylaşımı yapan müdür hakkında suç duyurusunda bulunuldu

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki çeken Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu zihniyetin mutlaka hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Karaca, “Bu zihniyet derhal açığa alınmalı, soruşturma görevi başında iken sürdürülmemeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2017 Pazartesi, 11:47

CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Gülizar Biçer Karaca, yaptığı olay paylaşım ile tepki çeken Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“ATATÜRK’Ü İŞGALCİ OLARAK GÖSTEREBİLECEK KADAR AYMAZLAŞTILAR”
Suç duyurusunda bulunmasının ardından açıklama yapan Karaca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülkenin varlık ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan şehit olmuş, gazi olmuş vatan evlatları tarafından kurulduğunu belirtti.

Karaca, “Türkiye Cumhuriyeti’nin olanakları ile eğitim gören, koltuk ve makam sahibi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşma içinde olduklarını, Türkiye Cumhuriyetini yok etmek ve başka bir rejim hayali kurduklarını görmek üzüntü, kaygı vericidir. Ne yazık ki ilimizde de Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal devleti, cumhuriyet kazanımlarını sömürü olarak gören bir grubun milli eğitimin önemli kademelerini işgal ettiği görülmektedir. Bu kişiler, 94 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesi sonucu ilan edilen cumhuriyeti, önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ulusumuzu işgalci olarak görebilecek ve göstermeye çalışabilecek kadar aymazlaşmışlardır” dedi.

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız, ya sandıkları patlatıp Osmanlının torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz. Ya da bir 90yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu imamı şerif hazretleri ‘fitne zamanı düşman oklarını takip edin o sizi hakka götürür” şeklindeki paylaşımı ile bu aymazlığı bir kez daha kanıtladığını ifade eden Karaca, “Mesaj ilk bakışta bir şube müdürü tarafından yalnızca kendi düşüncesini ifade etmek için paylaşılmış gibi görünse de biraz araştırıldığında bu hastalıklı düşüncenin bir kişinin şahsi hastalığından kaynaklanmadığı, bir grup üzerinde yaygınlaştığı kolayca anlaşılmaktadır. Ne yazık ki sosyal medya üzerinde bu ve benzeri paylaşımlarda adeta bir saadet zinciri oluşturulmuştur. Bu paylaşımda yer alan ifadelerin Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü, Bozöyük İlçe Milli Eğitim Müdürü ve birçok kişi tarafından da paylaşıldığı bilinmektedir. Korkarız ki yapılmak istenen cumhuriyet düşmanı bu zihniyeti olağanlaştırmak ve yasalmış izlenimi yaratarak paylaşılmasını arttırmaktır” dedi.

BU PAYLAŞIM ANAYASAL SUÇTUR
Bu paylaşımın anayasal suç ve hainlik olduğunu belirten Karaca, “Bugün bu cumhuriyet düşmanı açıklamaları yapanlar eğer ki ulusal kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde yaşasalardı gözlerini kırpmadan emperyalistlerle de işbirliği yapabilirdi. Halkı kin ve düşmanlığa adeta iç savaşa sürükleyici bu tür söylemlerin eğitimin içerisindeki kişiler tarafından organize bir şekilde dillendirilmeye başladığı açıkça görülmektedir. Önce Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü, ardından Denizli Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü ve daha niceleri. Unutmayınız ki görev yaptığınız o bakanlığın öğretmenleri ülkesinin ve Cumhuriyetin ilelebet korunması ve geliştirilmesi uğrunda gözünü bile kırpmadan vazifeye hazır olan nice çocuklar yetiştirdi” dedi.

“HERKES DÜŞÜNCESİNİ İFADE EDEBİLMELİ”
16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında herkesin özgürce düşüncesini ifade edebilmesi ve oyunu kullanabilmesi gerektiğini anlatan Karaca, “Evet demek ne kadar demokratik bir haksa, hayır demek de tüm yurttaşlarımızın en demokratik hakkıdır. Ancak ne evetin ne de hayırın içinde halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek söylemler bulunmamalıdır. Makam sahipleri sorumluluktan uzak tavırları ile ellerindeki yetkiyi nasıl kullanacakları, neler yapabilecekleri açıkça ortadadır.
Ancak bu kişiler bu çirkin üslup ve düşüncelerini kimden, hangi makamdan aldıkları yetki ve güçle alırlarsa alsınlar bu ülkenin yurtseverleri gereken cevabı verecektir” dedi.

“GÖREVDE KALMAMALI”
Bu zihniyette olanların mutlaka hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade eden Karaca, “İlgililere açık çağrıda bulunuyorum. Bu zihniyet derhal açığa alınmalı, soruşturma görevi başında iken sürdürülmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’ne alenen hakaret eden, değiştirmeye kalkan, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden bu kişiler hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum ve sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.


Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı