REKLAMI GEÇ

DENİZLİHABER SORDU; İLGİMİZ YOK!

Görevden alınan CHP Merkez İlçe Yönetimi, kararla ilgili CHP’li Vekil Ertemur ve İl Başkanı Dizdaroğlu’nu suçladı. Suçlamalara cevap gecikmedi. Ertemur “İlgim yok” derken, Dizdaroğlu “Önemli olan isimler değil partidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2007 Cumartesi, 00:00

CHP Merkez İlçe Teşkilatı’nın görevden alınmalarıyla ilgili suçladığı CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu ve Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur kendilerini savundu. Dizdaroğlu, merkez ilçeyi görevden alma yetkileri olduğu halde böyle bir tasarrufları olmadığının altını çizerken, CHP’li Vekil Ali Rıza Ertemur ise aksine görevden almanın daha önce yaşanmamasını kendisinin engellediğini savundu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Dizdaroğlu “Görevden alınmaya şaşırmadım”

Merkez İlçe Teşkilatı’nın görevden alınmasıyla, hiçbir şekilde ilgileri olmadığını belirten CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, kararın tamamen Genel Merkez’in kendi iradesiyle verilmiş bir karar olduğuna dikkat çekti. Dizdaroğlu, “Merkez İlçe Teşkilatı, sergilediği agresif tutumlar ve Genel Merkez’e gönderdikleri ağır ithamlar içeren mektuplar nedeniyle görevden alınmıştır. Her şeyin bir sebebi vardır. Neden başka herhangi bir ilçenin değil de sadece Denizli Merkez İlçe Teşkilatı görevden alınmıştır? Bunu düşünmek gerekir. Kaldı ki; Genel Merkez’e bir yazı göndereceklerini bize bildirmeleri gerekirdi. Fakat bizden izin bile almadan böyle bir olaya girişmişler ve tamamen duygularıyla hareket etmişlerdir. Bu yüzden de görevden alınmaları şaşırılacak bir durum değildir” diye konuştu.

“Önemli olan partidir”

Kendilerinin, Merkez İlçe Teşkilatı’nı görevden alma yetkileri olduğunu da belirten Dizdaroğlu, İl Yönetimi olarak böyle bir şeyi yapmak istedikleri takdirde, buna zaten yetkilerinin bulunduğunun, araya Genel Merkez’i sokma gibi bir ihtiyaçlarının olmadığının   altını çizdi. Dizdaroğlu, “Osman Bartal, yıllardır birlikte siyaset yaptığım ve sevdiğim bir insandır. Genç, çalışkan ve partimize faydalı bir arkadaşımızdır. Ama sanıyorum ki, gençliğinin de verdiği heyecanla duygularına yenik düştü. Onun bu çıkışları, hem kendisine, hem de partimize zarar vermektedir. Artık partimizi yıpratmaktan vazgeçmeliyiz. Kişiler ve isimler gelip geçici, Atamızın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi kalıcıdır” dedi.

Ertemur, “İlgim yok”

Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’ın suçlamalarından nasibini alan bir başka isim olan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise Bartal’ın görevden alınmasıyla uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Genel Merkez’e ve Baykal’a karşı gösterilen tutumun bu kararın alınmasında etkili olabileceğini söyleyen Ertemur, Bartal’ın daha önce de Genel Merkez’e, ağır ithamlar içeren bir mektup gönderdiğine dikkat çekti. Ertemur, “Ali Rıza Ertemur, kesinlikle böyle olayların içine girmez ve bu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Osman Bartal, gösterdiği agresif tutum nedeniyle seçim sonunda görevden alınacaktı ve bunu ben engelledim. Fakat ilerleyen zamanlarda da tavrına devam etti. Bartal’ın görevden alınmasının sebebi, tamamen Genel Merkez ile kendi aralarında yaşanan sorunlardır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı