REKLAMI GEÇ

Karaca, Eskişehir’de barikatı aştı, mitinge katıldı!

Karaca, Eskişehir’de barikatı aştı, mitinge katıldı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yapılmak istenen termik santrale karşı yapılan miting için Eskişehir’deydi. Çevreci eylem polisin engelleme çabasına rağmen yapıldı. Polisle eylemcilerin arasında yaşanan arbedenin ortasında kalan Karaca, barikatı aştı eyleme katıldı ve hükümete sordu; “Termik santral ısrarınız niye?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2018 Cumartesi, 16:51

Eskişehir’e yapılacağı duyurulan Alpu Termik Santrali tepkilere yol açtı. Başta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok çevreci örgüt, termik santrale karşı tepki gösteriyordu.

Bu tepkileri bir mitingle Eskişehir’de çevreci örgütleri de bir araya gelerek duyurmak isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, zor anlar yaşadı. Eskişehir’de düzenlenecek termik santral karşıtı eyleme katılmak için çevreci grup polis barikatıyla karşı karşıya geldi.

Polis, Karaca’ya ve beraberindekilere mitingi yaptırmayacaklarına dair net söylemde bulundu, dağılma çağrısı yaptı. Ancak mitingi yapacakları kararlığını dile etiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca ve beraberindekiler, barikatı aşmak için harekete geçti. Tam bu arada bir arbede yaşandı. Karaca arbedenin tam ortasında kaldı.

Barikatı aşarak miting alanına ulaşan Karaca, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi, neden termik santralde inat edildiğini sordu. Mitingde çevre gönüllülerine seslenen Denizlili siyasetçi, “Alpu Ovası hükümet tarafından en verimli ovalardan ilan edildi. Peki bir yılda ne değişti de bu topraklar üzerine termik santraller kurmaya çalışıyorlar? ‘Eskişehir temiz kalsın’ diyen dostlarımız, tüm gelişmiş ülkeler kömürlü termik santralleri kapatıyor. Çünkü insana, doğaya, suya, havaya zehir saçan bu santralleri, gelecekleri için çocukları için geri dönülmez zararlar ortaya çıkacağını tespit ettiler, ‘biz vazgeçiyoruz’ dediler. Peki neden Türkiye inatla termik santral istiyor? Bu hükümetten öncelikle bunun cevabını istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı