REKLAMI GEÇ

‘Devletin temelini dinamitlemeye çalışıyor’

‘Devletin temelini dinamitlemeye çalışıyor’

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyelerini sağlayan Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözlerini “Devletin temelini dinamitlemeye çalışıyor” diyerek eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 11:00

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili “saygı duymuyorum” ve eşi Emine Erdoğan’ın “90 yıllık enkaz” sözlerini “büyük bir talihsizlik” olarak nitelendirdi.

Erdoğan açıklamalarıyla ilgili “Tek adamlık uğruna yeminini hiçe saymakta, devlet kurumlarını ve toplumun huzurunu, ülkemizide kaosa sürüklemektedir” yorumunu yapan Arslan, şöyle devam etti:

“Anayasamızı ve devletin temelini dinamitlemeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa Mahkemesi kararı karşısında yaptığı açıklama, başkanlık hevesinin dışa vurulmasıdır. Cumhuriyet kurumlarını hedef alarak yıpratma uğraşısıdır. Haksızlıkları ve hukuksuzlukları ortadan kaldırmaya, yanlış uygulamaları, temel hak ve özgürlükleri korumaya çalışan, yargının yanlış kararlarını, yasaları denetleyen Anayasa Mahkemesi’ni kapattırmak için yaptığı bir açıklamadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı