REKLAMI GEÇ

Ertemur, icralıkları sordu

Ertemur, icralıkları sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Denizli’de kredi borçları nedeniyle icralık duruma düşünleri sordu.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2010 Pazartesi, 16:29

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlamasını istedi. Ertemur, “Ekonomik krizin etkilerini en çok hisseden illerimizden biride Denizli’dir. 2009 Denizli için adeta bir kayıp yıl olmuştur. 2009 yılında Denizlide büyük tekstil fabrikalarının kapanmış, işsizlik rekor düzeylere çıkmış, iflaslar veya benzeri nedenlerle iş adamları intihar etmiştir. Ödenemeyen borçlar nedeniyle icra takibi sayısı 150 bin gibi yüksek bir rakama ulaşırken, kentte bulunan 120 adet yediemin deposunda neredeyse yer kalmamıştır. 480 bin nüfusun yaşadığı Denizli’de, ekonomiye katkı koyan her beş kişiden birinin icralık duruma düşmüştür.
Yaşanan ekonomik krizin Denizli’de yarattığı ekonomik ve sosyal yıkımın yol açtığı yaraların sarılması için bölgeye yönelik özel politika ve uygulamaların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi Denizli pek çok sektörde ülkemizin lokomotifi olan illerimizden biridir” dedi.

Ertemur’un konuya ilişkin soruları şunlar:
-2005–2010 yılları arasında kullanılan konut, araç ve tüketici kredisi sayısı nedir? Kullanılan toplam kredi tutarı nedir? İllere, kredi türleri ve yıllara göre dağılımı nedir? Denizli ilimize ilişkin veriler nelerdir? İllere göre dağılımı nedir?
-Bu kredilerden kaçı takibe düşmüştür? Takibe düşen toplam borç miktarı nedir? Anapara ve faiz oranı nedir? İllere, kredi türlerine ve yıllara göre dağılımı nedir? Denizli ilimize ilişkin veriler nelerdir? İllere göre dağılımı nedir?
-Aynı dönemde Denizli İlimizde sanayi ve tarımda kullanılmak üzere kullanılan kredi sayısı nedir? Bu amaçla kullanılan toplam kredi miktarı nedir? Takibe düşen ve icra işlemi yürütülen kredi sayısı ve toplam kredi tutarı nedir? İllere göre dağılımı nedir?
-Ayı dönemde icra takibi nedeniyle satışı yapılan tarla, konut, otomobil ve traktör ve tarım araçlarına ilişkin veriler nelerdir? İllere göre dağılımı nedir?
-Bu dönemde iş mahkemelerinde görülen dava sayısı nedir? İllere göre dağılımı nedir? Denizli ilimize ilişkin veriler nedir?
-Söz konusu verileri dikkate alınarak, kredi borçlarının özellikle faizlerinin silinmesi ve borçların yeniden yapılandırılması düşünülmekte midir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı