REKLAMI GEÇ

Ertemur: “OHAL derhal kaldırılmalı”

Ertemur: “OHAL derhal kaldırılmalı”

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, AK Parti Hükümeti’nin OHAL’ kaldırma vaadiyle iktidara geldiğini, ancak gelinen noktada OHAL’den beslenen, bunu bir silah olarak kullanan yapıya büründüğünü söyledi. Ertemur, milli iradeye darbe haline gelen OHAL’ın derhal kaldırılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 14:42

CHP, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği basın açıklamalarıyla “Olağanüstü Hal Uygulaması”na dikkat çekti, OHAL’in bir an önce kaldırılmasını istedi.

Ortak açıklamayı Denizli’de İl Başkanı Ali Rıza Ertemur yaptı. İl Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, darbe ve darbecilerle mücadele için başlatılan OHAL’in gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüştüğünü söyledi.

AK Parti Hükümeti’nin ilk günden bu yana darbecilerle mücadele etmediğini öne süren Ertemur, “AK Parti tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele ediyor. Baskının sınırları her geçen gün genişletiliyor, sağcı-solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist ilan ediliyor. Toplumda açılan çatlaklar genişletilerek derin çukurlar haline getiriliyor” dedi.

“OHAL’İ KALDIRMAK VAADİYLE İKTİDARA GELDİLER”
AK Parti’nin iktidara geldiği dönemde OHAL’i kaldırmak vaadiyle yola çıktığını belirten CHP İl Başkanı Ertemur, “OHAL’i kaldırma vaadiyle iktidara gelenler, bugün OHAL’den beslenen ve baskı rejimini KHK’lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir. Hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır. Parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekâtın usulsüzlükleri, Anayasa’yı yok sayan kararlarla sözde tescil edilmiştir. Türkiye’de Anayasa fiilen lağvedilmiş, hukuk askıya alınmıştır. Yemin ettikleri Anayasa’yı savunmak yerine cübbelerini iliklemeye çalışan kimi yüksek yargı mensupları ile birlikte, OHAL kanunsuzlukları adeta zor kullanılarak resmileştirilmiştir” dedi.

“OHAL İKTİDARIN SİLAHI”
OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak kullanıldığını, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini aldığını anlatan Ertemur, “Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. KHK’lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüz binlerce taşeron işçisinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur. Böylesi bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi ilk günden bu yana Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye’nin kurucu partisi kimliği ve tarihsel sorumlulukları doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin dünyadan soyutlanmış bir diktatörlüğe evrilmesine ve evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı