REKLAMI GEÇ

Evciler ve Dazkırı başkanları Karaca’ya destek verdi

Evciler ve Dazkırı başkanları Karaca’ya destek verdi

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. CHP’li Karaca’ya Evciler ve Dazkırı’dan destek geldi. Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ve Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Karaca ile birlikte seçim çalışmalarına kağtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 18:09

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Her gün farklı bir bölgede halkla buluşan CHP’li Karaca’ya bu kez Evciler ve Dazkırı’dan destek geldi. Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ile Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan Denizli’ye gelerek CHP’li Karaca ile birlikte ziyaretlere katıldı.

denizli-chp-milletvekili-adayi-gulizar-bicer-karaca-ya-baskan-destegi-ic-2

Belediye Başkanları Özer ve Taylan’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Karaca, “Bize güç verdiler, enerji verdiler. 1 Kasım seçimleri öncesi bu destek bizim için büyük moral oldu” dedi.

Başkanlar ile birlikte ziyaretler gerçekleştiren, vatandaşlarla buluşan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Evcilerliler Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği’nde üyeler ile bir araya geldi.

denizli-chp-milletvekili-adayi-gulizar-bicer-karaca-ya-baskan-destegi-ic

Dernek üyeleriyle sıcak bir ortamda sohbet eden Karaca, ülkenin içinde bulunduğu durumu özetledi, sorunlar sarmalından çıkışın reçetelerini anlattı. Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğunu belirten Karaca, 1 Kasım seçimlerinin taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Parti programı ve özellikle işgücüne ilişkin bilgiler veren Gülizar Biçer Karaca, işsizlikle mücadelenin, güvencesiz çalışma ortamlarının ortadan kaldırılmasının öncelikle olduğunu dile getiren Karaca, “CHP ortaya koyduğu projeler ile iktidar partisinin bile takibinde. Öyle ki, bizim her projemiz kopya edilir oldu. Bundan memnunuz, sorunlara doğru çözümler ürettiğimiz ortada” dedi.

Toplumsal İstihdam Stratejisi ile işsizlikle etkin şekilde mücadele edeceklerini belirten Karaca, kamu istihdamının genişletileceğini ve yaygınlaştırılacağını vurguladı. İşsizlik sigortasının amacı dışında kullanılmasının önüne geçileceğini, fon yönetiminde işçi sendikaları temsilcilerinin ağırlıklı olmasının sağlanacağını anlatan Karaca, “İşsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarını kolaylaştıracak, ödeme miktar ve sürelerini artıracağız. İşsizlik sigortasından yararlanmak için son üç yıl içerisinde ödenmesi gereken prim miktarını azaltacak, 120 gün aralıksız prim ödeme şartını kaldıracağız” dedi.

Kayıt dışı çalışmayı önlemek için “Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele
Programı”nı hayata geçireceklerini anlatan Karaca, “İşçinin beyanını esas alan etkin bir denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz. Ödün verilemez ve vazgeçilemez bir hak olan kıdem tazminatını koruma altına alacağız. İşverenin iflası halinde kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli alacak durumuna getireceğiz. Emek göçünün ucuz emek rezervine dönüştürülmesini önleyeceğiz. Kayıt dışı yabancı ve göçmen işçilikle mücadele edeceğiz” dedi.

denizli-chp-milletvekili-adayi-gulizar-bicer-karaca-ya-baskan-destegi-ic-2

Taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacaklarını dile getiren CHP’li Karaca, “Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kurum ve kuruluş kanunlarına dayanılarak yaşama geçirilen her türlü geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine, 4/B kapsamında düzenlenen sözleşmeli personel ve 4/C kapsamında düzenlenen geçici personel uygulamalarına son vereceğiz. Bu kapsamdaki kamu personelini memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdamından dolayı özlük haklarında yaşamış oldukları kayıpları telafi edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı