REKLAMI GEÇ

İl Seçim Kurulu topu YSK’ya attı

İl Seçim Kurulu topu YSK’ya attı

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçiminde tüzükte yer alan takvime uyulmadığı iddiasıyla bazı partililer tarafından İl Seçim Kurulu’na itiraz edilmişti. Kurulun reddettiği itiraz bu kez İl Seçim Kurulu’na gitti. Kurul “Tam kanunsuzluk oluşmuştur” saptaması yaptı, ancak karar veremedi, topu Yüksek Seçim Kurulu’na attı. CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin akıbetini YSK netleştirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 19:01

Mevcut Başkan Osman Tabu’nun tek aday olarak katıldığı CHP Pamukkale İlçe Kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilmişti. Kongrede güven tazeleyen Osman Tabu yeniden ilçe başkanlığına getirilirken, yeni yönetim de belirlenmişti.

Kongre sonrası bazı partililer, CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin parti tüzüğünde yer alan “Seçimler iki yılda bir yapılır” hükmüne uymadığı ve 2 yıllık süre dolmadan gerçekleştirildiği iddiasıyla önce Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun kapısını çaldı. Kurul, değerlendirmesinin ardından itirazları reddetti.

KONU İL SEÇİM KURULU’NA GİTTİ
CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin iptal edilmesi konusunda ısrarlı olan bazı partililer, itirazlarını bu kez de İl Seçim Kurulu’na iletti. 3 hakimden oluşan İl Seçim Kurulu, itirazları değerlendirdi ve “Tam kanunsuzluk oluşmuştur” kanaatine vardı.

TOPU YSK’YA ATTI
İl Seçim Kurulu, parti tüzüğünün 48. maddesinde kongrelerin iki yılda bir yapılacağı maddesi gereğince, zaman dolmadan seçim yapılmış olmasını “Tam kanunsuzluk” olarak değerlendirdi. Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararın kesin olduğuna atıfta bulunan İl Seçim Kurulu, konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na götürme kararı aldı.

SEÇİMİN AKIBETİNİ YSK BELİRLEYECEK
İl Seçim Kurulu’nun CHP Pamukkale İlçe Kongresi’yle ilgili aldığı karar nedeniyle tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu’na çevrildi. İl Seçim Kurulu’nun kararını göndermesinin ardından bu kez YSK süreci başlayacak ve buradan çıkan karar kongre için bağlayıcı olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı