REKLAMI GEÇ

“İşçi emeklilerinden haksız gelir elde ediyorlar”

“İşçi emeklilerinden haksız gelir elde ediyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, SGK’nın, işçi emeklilerinden 14 trilyon liralık haksız gelir elde ettiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2010 Salı, 17:07

CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, “Unutmayalım ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Bizler onların geçmişi, onlar bizim geleceğimizdir. Yaşlılarımıza ve onların her türlü sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve vatandaşlık görevimizdir. 18–24 Mart,1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından ”Yaşlılara Saygı Haftası” ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır. Öncelikle geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve ahlakımızı yarınlara taşımamıza sağlayan insanların önünde minnetle eğiliyoruz” dedi.

Yaşlılar için hayatı kolaylaştırmanın, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın, devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını hatırlatan Gönenç, ancak bugün devletin,
en önde gelen sosyal sorumluluklardan biri olan yaşlı ve emekliyi hak ettiği yaşam standartlarını sağlayabilme görevini yerine getiremediğini söyledi. Gönenç, “Mevcut hükümetin uyguladığı yanlış politikalarla emekliyi daha da fakirleştirilerek, yaşam onlar için adeta cefaya dönüşmüştür” dedi.

Gönenç, “Uzun yıllar geleceğin hayaliyle devletine hizmet edip, emekli olabilmek ve sağlıktan yararlanabilmek için prim ödemiştir. Emekli olduktan sonra da ilaç ve muayene katılım payı kesintileri çıkmış, yaşlı emeklinin aldığı maaş açlık sınırının altına düşmüştür” diye konuştu.

Gönenç, SGK’nın emeklilerden haksız yere kazanç elde ettiğini iddia etti. Gönenç, “Emekli yaşlılarımızın içler acısı durumu ortadayken, birde maaşlardan dernek aidatı kesintisinin yapıldığı Ulusal basının gündeminde ortaya çıkmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu yılbaşından beri Türkiye Emeklileri Derneği için Şubat 2010 ayında 770 bin emeklinin aylığından 18 lira kesinti yapıp 13.860.000 lirayı dernek hesabına aktarıldığı bilinmektedir. Emeklinin rızası dışında yapılan, sebebini bilmediği bu kesinti emeklilerimizi üzmüştür. Emeklilerin maaşlarından, emeklilerin kendi rızaları olmadan nafaka borçları dışında kesinti yapılamazken, dernek kesintisi nasıl yapılmıştır? Bunun sorgulanması ve aydınlanması gerekmektedir. Kesintinin dayanağı olarak gösterilen SSK yönetim kurulu kararı kanuni hiçbir dayanağı olmayan idari bir karardır. Yapılan kesintilerin derhal iade edilmesi gerekmektedir” dedi.

Gönenç, “Unutmayalım ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Bizler onların geçmişi, onlar bizim geleceğimizdir. Yaşlılarımıza ve onların her türlü sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve vatandaşlık görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm büyüklerimizin, Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı, mutlu günler temennisiyle sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı