REKLAMI GEÇ

İstanbul başarısızlığının adresi biz değiliz!

İstanbul başarısızlığının adresi biz değiliz!

Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine son verilen CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, suskunluğunu ilk kez Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt’a bozdu. Keskin, “Pusuya yatıp CHP’nin içsel meselelerinden nemalanmaya kalkmayı planlayanlar avuçlarını yalarlar” diye konuşurken, İstanbul’daki başarısızlığın gerçek adresinin Sarıgül ya da kendisinin olmadığını söyleyip ‘adres yanlış’ dedi.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 11:43

Türk siyasetinin en tecrübeli isimlerinden biri, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, MYK’daki görevine son verildikten sonra ilk kez Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt’a konuştu. Şu ana kadar görevden alınmasıyla ilgili olarak bazı yayın organlarında kendisine aitmiş gibi çıkan açıklamaların hiçbirinin tarafından gerçekleştirilmediğine vurgu yapan Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin içsel meselelerinden kendine siyasi rant elde etmek isteyenler olduğuna dikkat çekip ve o kesimlere pirim vermeyeceğini söyledi.

‘AVUÇLARINI YALARLAR’
Parti içinde kendisini rahatsız eden sorunların ve partiye özellikle 30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde gerçek manada zarar veren isimlerin olduğuna dikkat çeken Keskin, “Ancak bunların konuşulma platformu kamuoyu değil parti organlarıdır” dedi. “Bu nedenle pusuya yatıp CHP’nin içsel meselelerinden nemalanmaya kalkmayı planlayanlar, avuçlarını yalayacaklardır” diyen Keskin, alınan karara, parti terbiyesi ve siyasi tecrübesi gereği saygı gösterdiğinin de altını çizdi.

‘ASIL SORUMLULAR FARKLI’
30 Mart Yerel Seçimleri sürecine değinen Adnan Keskin, gerek adayların belirlenmesi öncesinde gerekse seçim çalışmaları sırasında partinin çok şey beklediği halde bunu yerine getirmeyen, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun söylem ve açıklamalarının dışında hareket ederek CHP’yi seçim sürecinde yalnız bırakanların, yaşanılan sorunların asıl sorumluları olduğunu da belirtti.

‘GENEL BAŞKANA KIZGIN DEĞİLİM’
Keskin, alınan görevden alma kararı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kırgın ya da kızgın olup olmadığı sorusuna, Kılıçdaroğlu’na her hangi bir kırgınlık ya da kızgınlık duymadığını ancak durumun kendisi için üzüntü verici boyutta olduğunu söyledi.

‘İSTANBUL’UN SUÇLUSU BİZ DEĞİLİZ’
Keskin, Mustafa Sarıgül üzerinden kendisine yapılan eleştirilere ise, “Mustafa Sarıgül’ün siyasi geçmişi, yerel yönetimdeki başarılı grafiği ortadır. CHP’nin 30 Mart 2014 yerel seçimleri için gösterilebilecek en iyi isimdir. İstanbul’da seçimin neden alınamadığı yanıtını arayanlar, Sarıgül’ü seçim süreci boyunca yalnız bırakarak, bu partiye en büyük haksızlığı yapmış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve MYK’nın İstanbul’a yönelik tercihinin aksi tavırlar sergileyen isimlere bir baksın” diyerek göndermede bulundu.

ÖRGÜTÜN ARKASINDA DURUNCA KOPUŞ BAŞLADI
“Ben ilke sahibi bir adamım” diyen Keskin, “30 Mart sonrası bazı örgütleri haksız yere görevden almam istendi. Durumu içime sindiremedim. Bu da kopuşun başlangıcı oldu” dedi. Keskin, “Anlaşılıyor ki bizden beklenen partiyi büyütmek, geliştirmek değil, bazı bireysel arzuların gereklerini yerine getirmekmiş. Bütün Türkiye’deki partililer biliyor ki 7 gün süreyle sürekli kapım açık olarak, her gün 150-200 kişiyle görüşüp 400’e yakın telefon görüşmesi yaptım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı