REKLAMI GEÇ

İşte CHP’nin belediye başkan aday adayları

İşte CHP’nin belediye başkan aday adayları

CHP’de aday adaylığı başvuruları dün itibariyle sona erdi. 2014 Mart seçimlerinde partilerinden belediye başkan adayı olmak isteyen çok sayıda isim ilçe başkanlıklarına başvururken, büyükşehir belediyesi için 2 isim resmi başvuruda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2013 Salı, 16:32

Denizli’de CHP’nin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine yapılan aday adaylığı başvurularında sürpriz yaşanmadı, başvuru yapması beklenen isimler de son anda başvuru yapmaktan vazgeçti.

BÜYÜKŞEHİR DE 2 ADAY
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yaklaşık üç aydan bu yana seçim çalışmalarını yürüten ve aday adaylıklarını açıklayan işadamı, Avukat Kazım Arslan ile emekli vali yardımcısı Nadi Kılıçaslan dışında aday adaylığı başvurusunda bulunan olmadı

PAMUKKALE VE MERKEZEFENDİ’DE SON DURUM
İl merkezinde yeni oluşturulan Merkezefendi ilçesi için üç isim aday adaylığı başvurusu yaptı. Pamukkale ilçesi için ise sadece Karahayıt Belde Belediye Başkanı İbrahim Vural başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Denizli eski Baro Başkanı Adil Demir ile Pamukkale Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Necdet Yılmaz da başvuru yapmaktan vazgeçti.

İLÇELERDE YOĞUNLUK VAR
CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday adayı başvurularının fazla olduğu dikkat çekerken, Ak Parti ve MHP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday adaylığı için başvuruda bulunan isim sayısının azlığı dikkat çekti.

MEMURLAR GİZLİ TUTULUYOR
Aday adaylığı başvurularında yaşanan bir başka sıkıntı ise bazı devlet memurlarının yaptıkları başvuruların gizli tutulmasını istemesi oldu. Seçim Kanunu gereği adaylık için istifalarına yasal süre olarak üç ay bulunan devlet memurları başvuru yapmakta sıkıntı yaşadı ve isimlerinin açıklanmamasını istedi.

İl ve ilçe örgütleri de aday adaylığı başvurusunda bulunan isimleri açıklamaktan kaçındı. Bazı isimlerin de başvurusunu bizzat Ankara’ya parti genel merkezine yaptığı öğrenildi.

Denizli CHP’de aday adaylığı başvurusu yapan isimler:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı: Kazım Arslan, Nadi Kılınçaslan

Merkez Efendi Belediyesi: Ahmet Divarcı, Teoman Sancar, Arif Balkanay

Pamukkale Belediye Başkanlığı : İbrahim Vural (Karahayıt Belediye Başkanı)

Acapıyam Belediye Başkanlığı: İlhan Özcan

Baklan: İsmail Kaplan

Babadağ: İsmail Danacı

Çal: Mehmet Özen, Mehmet Atılsın, Hüdai Kölgesiz

Çardak: Alaattin Tagay, Gökhan Aktürk ve bir devlet memuru
Çameli: Nihat Akman

Tavas: Necip Hatipoğlu

Serinhisar: Hüseyin Gemi (Belediye Başkanı), Ramazan Savurmuş

Kale: Yok

Buldan: Zehra Kaymak

Bekilli: Mustafa Başkafa (Belediye Başkanı), Yalçın Tosun, Mustafa Örgüt, Mahmut Divarcı

Güney: Halit Gürbüz, Nusret Eren

Honaz: Serpil Gürel, İsa Cin, Osman Bozkaya

Çivril: Hakkı Aslan (Belediye Başkanı), Mustafa Şahan

Sarayköy: Orhan Karaköse (Belediye Başkanı), Rıfat Kaplancıoğlu

Bozkurt: Yok

Beyağaç: Ramazan İrioğlu

Yorumlar

ibrahim okudan   -  Bağlantı 22 Kasım 2013, 21:09

C.h.p. Denizli büyükşehir belediyesini yüzde yüz kazanıp bu halkı a.k.p zulmünden kurtar istiyorsa adnan keskinin kesinlikle aday olması gerekiyor ben denizlide ben minibüscü esnafıyım

mustafa daşçı   -  Bağlantı 20 Kasım 2013, 10:01

Ben bir chp li olarak parti teşkilatının iyi çalıştığına inamıyorum,hele il teşkilatının çalışmaları ço cılız çalışıyormuş gibi yaparak yasak savıyorlar,teşkilat çalışacakki vatandaş görsün heyacan duysun ve katılsın ben bunu zayıf buluyorum.

hüseyin ivek   -  Bağlantı 17 Kasım 2013, 14:20

CHP li aday lara basarilar diliyorum,almanyadan hüseyin ivek.

mehmet   -  Bağlantı 4 Eylül 2013, 11:43

Hani teşkilat, hani yapılanma? AKP güçlü olduğu bölgelerde güçlenmek için çalışılacağına zaten seçmenini elinde bulunduran ilçelere yöneliniyor. Rant meselesi haline getirmekten başka birşey değil. Biz de biliyoruz ki CHP çalışıyor. Böyle mi ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı