REKLAMI GEÇ

Kadınlar iş yaşamının dışına itilmeyecek

Kadınlar iş yaşamının dışına itilmeyecek

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Buldan’da tekstil atölyelerini ve fabrikaları ziyaret etti, kadınlarla bir araya geldi. Kadınlara destek sözü veren Karaca, CHP iktidarında hiçbir kadının çalışma hayatının dışına itilmeyeceğini, iş kuracak kadın girişimcilere 88 bin lira destek verileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 11:51

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, vatandaş buluşmalarını Buldan’da sürdürdü. Buldan’da tekstil atölyelerini ve fabrikaları ziyaret eden, esnaf ile bire bir görüşen, mahalle mahalle dolaşarak sorunları dinleyen ve çözüm önerileri sunan Karaca, CHP’nin iş yaşamına ilişkin projelerini anlattı.

ASFARİ ÜCRET 1.500 TL OLACAK
CHP’nin asgari ücreti net 1500 TL yapacağını anlatan Milletvekili Karaca, “7 Haziran’da kaynak yok diyenler, şimdi “inşallah asgari ücreti 1300 TL yapacağız” diyerek vatandaşlardan oy devşirmeye çalışanlar, çöküşlerini CHP’nin vaatlerine sarılarak durdurmaya çalışıyor” dedi.

Buldan Bölmekaya, Doğanköy, Oğuz ve Yenicekent’te #‎herkesiçinchp‬ diyerek Buldanlılarla buluşan CHP’li vekil Karaca, çalışan kadınların özellikle çocukları için kreş, yurt gibi ihtiyaçlarını dillendirdiği görüşmelerde partisinin projelerini anlattı.

KREŞ VE YAŞLI BAKIM DESTEĞİ VERİLECEK
Karaca, “CHP iktidarında, çalışan kadınların çocuklarına 400 TL kreş desteği verilecek. Çocuk başına aylık 240 TL destek sağlanacak. Eğitim tam gün olacak. Kadınların üstündeki bakım yükü azaltılacak, ücretsiz bakım hizmetleri sağlanarak, kadınların üstündeki hasta, yaşlı ve engelli bakım yükü hafifletilecek. Her mahalleye kreş, yaşlı ve hasta bakım evleri kurulacak. Tarım sektörü, ev hizmetleri, evden çalışma gibi alanlarda çalışan kadınlar sosyal güvenceye kavuşacak” dedi.

KADINLAR ÇALIŞMA HAYATININ DIŞINA İTİLMEYECEK
Kadınları çalışma hayatının dışına iten, eve hapsetmeye odaklı iktidar politikalarının terk edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vekil Karaca, “CHP iktidarı kadınların omuzlarında yükselecek” dedi.

Karaca, Buldan merkezde esnaflık yapan girişimci kadınlara daha fazla kredi olanağı sağlama, tasarım, danışmanlık ve pazarlama desteği sözü verdi. Karaca, CHP iktidarında, yeni iş kuracak kadın girişimcilere 88 bin TL hibe verileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı