REKLAMI GEÇ

Karaca afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Karaca afet bölgesinde incelemelerde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sel felaketi yaşayan Ordu’da incelemelerde bulundu. Karaca yerel yöneticilerin hatalarının bedelini Ordu halkının ödediğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2018 Salı, 16:30

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte sel felaketinden etkilenen Ordu’da incelemelerde bulundu.

Kent merkezinin yanı sıra İkizce ve Ünye ilçeleri ile Fatsa’ya bağlı Yalıköy ve Perşembe’ye bağlı Medreseönü’ne ziyaretler gerçekleştiren Karaca, afetzedelerle hastanede ve evlerinde bir araya gelerek destek oldu.

Ordu’da dere yataklarının yapılaşmaya açılarak adeta felakete davetiye çıkarıldığını kaydeden Karaca; “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kentleşme, şehir planlama ve altyapı konusundaki beceriksizliğinin sel felaketinin boyutlarını artırdığı ortada… Dere yataklarına yapılaşmaya göz yuman, dere yatağını moloz yığınlarıyla kapatarak sel felaketinin yerleşim alanlarına yönelmesine ve hasarın artmasına sebep olan yerel yöneticilerin hatalarının bedelini Ordu halkı ödüyor” dedi.

Bölgede 20 hidroelektrik santrali bulunduğunu ve yenilerinin de yapıldığını kaydeden Karaca, “HES’lerin etkisiyle dere yataklarının yön değiştirmesi, dere yataklarının ıslah edilmemesi, ormanların talan edilmesi, yıllarca karşı çıkılan Karadeniz Sahil Yolu’nun derelerin denize ulaşmasında set olması, doğaya inat yapılaşma, doğaya inat rant, yandaşları zengin etme pahasına insan hayatını ve yaşam alanlarımızı hiçe sayan anlayış ne yazık ki bu bedelin ödenmesinin sebepleridir. Doğaya bedel ödettirmenin karşılığını doğa sel-felaket-afet olarak bize geri ödetiyor. Bölgedeki yağış rejimi bilinirken ve bunda yaşanabilecek artışlar konusunda bilim insanlarınca uyarılar yapılırken, yakın zamanda aynı bölgede seller yaşanmışken karar vericiler; yeni rant alanları yaratmak ve asfalt/beton ekonomisini ayakta tutmak uğruna yanlış uygulamalarla felaketlere karşı Karadeniz’i savunmasız hale getirmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı