REKLAMI GEÇ

Karaca, hükümeti sert sözlerle eleştirdi

Karaca, hükümeti sert sözlerle eleştirdi

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 25 kuruştan satışı yapılan poşet yasağına dair değerlendirme yaptı ve hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Karaca, “İktidarın her sözü yalan. Çevre adına yaptıkları da sadece yeşil badana” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2019 Perşembe, 12:11

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çevrecilik bahanesiyle hükümetin kendi insanını kandırdığını söyledi. Poşeti paralı yapıp, dışarıdan çöp ithal eden hükümetin, hangi akla hizmet ettiğinin anlaşılmaz olduğunu söyleyen Karaca, “Meclis’te ormanlara ve milli parklara enerji projeleri yapma ve şirketlere 2022’ye kadar çevreyi gönlünce kirletebilirsin izni veren iktidar, bir yandan da çöp ithalatı yaparak ülkemizi yabancı ülkelerin çöplüğüne dönüştürüyor ama poşet için vatandaştan para alarak çevrecilik adına çalışma yaptığını söylüyor” dedi.

ÇÖP İTHAL EDİYORLAR
Çöp ithalatı ile ilgili CİMER’e yaptığı başvurunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlandığını ancak, eksik cevap verildiğini de belirten Karaca, verilen yanıtla çöp ithalatı yapıldığının Kabul edildiğini ancak ne kadar ithalat gerçekleştiği konusunda bir bilgi aktarılmadığını dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı bir yandan atık azaltmak için plastik poşetleri paralı yaparken bir yandan da başka ülkelerden çöp ithal edilmesinin gerekçesini ve kaç bin ton çöp alındığını açıklamaya davet eden Karaca, şöyle konuştu:

YAPTIKLARI SADECE YEŞİL BADANA
Tüm halk sağlığı risklerine rağmen ülkemizi başka ülkelerin çöplüğü haline getirdiler, ama vatandaşın cebindeki 25 kuruşa da göz dikmeyi ihmal etmediler. Bir de bunun adına çevrecilik diyorlar. Zaten yeşil olan alanlarda millet bahçesi bahanesiyle açılışlar düzenleyerek, siyasi şov uğruna yapılan fidan dikim etkinlikleriyle göz boyayanlar, sizin yaptığınıza dünyada yeşil badana diyorlar. Kendi dönemlerinde artan faili meçhul orman yangınlardan tutun, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere 50-60 nüfuslu köylere kadar ormanları katleden projelerinden Okluk Koyu’nda yazlık saray için yapılan ağaç katliamına kadar uzayıp gidecek bir listeyle Ak Parti, karnesi doğa adına kırıklarla dolu bir iktidardır.”

ADINI DEĞİŞTİRİYORLAR, AMAÇ AYNI
Diğer taraftan TBMM’de Sanayi Komisyonu tarafından kurulan alt komisyonda görüşmelerine başlanan torba yasanın önlerine bu kez “Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” adıyla geldiğini ve bu teklifle ormanların ve milli parkların yenilenebilir enerji adı altında HES’ler ve Jeotermal Enerji Santrallari başta olmak üzere pek çok enerji projesine kontrolsüzce teşvik edildiğini de dile getiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “ Yenilenebilir enerji bahanesinin arkasına saklanıp ormanlarımızı ve milli parklarımızı yok edeceksek bunun adı iklim değişikliğiyle mücadele olmaz. Ormanlarımız ve milli parklarımız gerek biyolojik çeşitliliğimiz, gerek insan sağlığı için vazgeçilmezdir, karbon emici özellikleriyle iklim değişikliğiyle mücadeleye önemli katkı yaparlar. Bırakın enerji veya maden yapmayı gözümüz gibi korumamız gereken bu alanlara enerji tesisleri kurup; arazi izin bedelinde yüzde 50 indirim yapıyor, 49 yıllık kullanım izinlerini 99 yıla çıkarıyor, orman izni olmayan enerji üretim, iletim ve dağıtım tesislerini de izinli hale getiriyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı