REKLAMI GEÇ

Karaca: Meclis Başkanı o koltuğu terk etmeli

Karaca: Meclis Başkanı o koltuğu terk etmeli

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, “laiklik yeni anayasada olmamalı” diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sert tepki gösterdi. Karaca, Meclis Başkanı için “O koltuğu terk etmeli” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2016 Salı, 11:47

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın İstanbul Üniversitesi’nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nce düzenlenen “Yeni Türkiye Yeni Anayasa” konulu konferansta laiklik ile ilgili sözlerine tepki yağıyor. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada, Kahraman’ı sert sözlerle eleştirdi.

Karaca, Kahraman’ın temsil ettiği zihniyeti ve bu zihniyeti iktidarda tutanların gerçek niyetlerini bir kez daha alenen ortaya koyduğunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile hesplaşmak adına her türlü yolu denemeye devam ettiklerini belirtti.

“TOPLUMU ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
“Anayasa, başkanlık diyerek toplumu şeriat düzenine alıştırmaya, toplumun reflekslerini uyutmaya ve böylece zihinlerindeki karanlık fikirlerini kusmaya başlamışlardır” diyen Karaca, şöyle devam etti:

“Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Din ve vicdan özgürlüğünün garantisidir. Aynı zamanda din sömürüsü yapılmasını ve din üzerinden iktidar gücü elde edilmesinin önündeki en güçlü engeldir. Yıllardır din adına halkı sömürenlere, din ve mezhep ayrımını körükleyerek halkı ayrıştıranlara, halkın temiz inançlarını politikalarına alet edip, her türlü kirli oyunun kurgulayıcılarına karşı CHP’nin onurlu mücadelesinde ne kadar haklı ve doğru politikalar ürettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

“AÇIKLAMA İLE MALUM ZİHNİYETLERİNİ İLAN ETMEKTİR”
CHP anayasa masasından kalktı diye eleştirenlere, ülkenin önünü tıkadığı iddiasıyla ahkam kesenlere sormak isteriz. Bu zihniyetle mi anayasa hazırlanacaktı? Amaçları toplum adına özgürlüklerin değil, şeriat düzenin kapılarını açacak bir anayasa olduğunu CHP ortaya çıkarmıştır. Bu açıklama ile malum zihniyetlerini ilan etmektir.

SAVCILARA DAVET
Mustafa Kemal Atatürk’ün gazi meclisine başkanlık eden o zat, derhal koltuğunu terk etmelidir. Anayasayı ihlal etmiştir. Ünvanında cumhuriyet olan savcıları açıkça işlenen anayasal suç karşısında göreve davet ediyorum. CHP olarak tüm kadrolarımızla her iki zihniyetle mücadele için gereken tün mücadeleyi verecektir. Bu uğurda ödenecek bedel de yaşam sayfamızda bir onur nişanı olarak kalacaktır.”

Yorumlar

Suha Türkmenoğlu   -  Bağlantı 26 Nisan 2016, 15:52

Ağzına sağlık Gönüllerin Vekili 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı