REKLAMI GEÇ

Karaca: Yargı ve hukuk taşeronlaştırılıyor

Karaca: Yargı ve hukuk taşeronlaştırılıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, iş davalarında işçilerin hak arama özgürlüklerine getirilen arabuluculuk engelinin ardından bu kez de boşanma, çocukların velayeti ve nafaka davaları açılmadan da arabulucuya gidilmesi düzenlemesinin getirilmeye çalışıldığını söyledi. Karaca, “Yargı ve hukuk taşeronlaştırılıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2017 Çarşamba, 17:28

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, bir çok alanda uygulamaya geçirilmeye çalışılan arabuluculuk sistemini sert bir dille eleştirdi.

İktidar tarafından yargının devre dışı bırakıldığını belirten ve “Yargı-hukuk taşeronlaştırılıyor” diyen Karaca, bunun ilk örneğinin iş davalarında işçilerin hak arama özgürlüklerine getirilen arabuluculuk engeli olduğunu söyledi.

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından bu kez de boşanma, velayet ve nafaka için de benzer bir düzenlemenin altyapısının hazırlanmaya başlandığını anlatan Karaca, “Boşanma, çocukların velayeti ve nafaka için dava açılmadan arabulucuya gidilmesi düzenlemesi getiriliyor. Bunun bir tek anlamı var. O da yargı ve hukukun yok sayılmasıdır. Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez hükmü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğu düzenlemesi yok sayılıyor, açıkça Anayasa ihlal ediliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı