REKLAMI GEÇ

Karaca’dan skandal kitaba sert tepki

Karaca’dan skandal kitaba sert tepki

İlkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma için dağıtılan kitapta ‘cinsel istismar’ hikâyesi olduğu ortaya çıktı. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca olaya sert tepki gösterdi, “Yerli ve milli hükümetimizin eğitimde geldiği son nokta bu. Yarınlarımızın teminatı öğrencilerimizi bu ahlaksız zihniyetle mi eğiteceksiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2018 Perşembe, 12:27

İlkokul, ortaokul ve liseler için düzenlenen ‘Bilgi Kültür Yarışması’ için ilkokullara yönelik bölümünde dağıtılması öngörülen ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz – Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ adlı kitapta bulunan “cinsel istismar” hikayesi büyük tepki çekti.


‘Kuran ve Sünnet Bütünlüğü’ temalı hazırlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından da onaylanan ilkokullara yönelik kitapta ‘cinsel istismar’ hikâyesi olduğunu belirten CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, “Kitapta yer alan hikaye aynen şöyle. ‘Amcamın güzel bir kızı vardı. Onu herkesten çok seviyordum. Ona yaklaşmak istedim. Ama bana yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu. Amcamın kızı bana geldi. Açlık ve yoksulluk içinde olduklarını söyledi ve benden yardım istedi. Ona, kendisini bana teslim etmesi karşılığında yüz yirmi altın verdim. Kabul etmek zorunda kaldı. Arzuma kavuşacağım sırada bana: Allah’tan kork! Allah’ın yasakladığı şekilde bana sahip olma, dedi. Ben de bu sözle kendime geldim ve ona yaklaşmadım.’ Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu skandal, kitapların okunmadan onaylandığının kanıtıdır” dedi.

RESALET VE AHLAKSIZLIK
İlkokul 3. sınıf çocuklarına dağıtılan kitaptaki hikayenin rezalet ve ahlaksızca olduğunu dile getiren Karaca, “Yerli ve Milli hükümetimizin eğitimde geldiği son nokta. Fazla söze gerek yok” dedi.

“Yeter deme vakti hala gelmedi mi?” diye soran Karaca, “Bizler çocuklarımızı bunları öğretin diye mi okula gönderiyoruz? Çağdaş dünyada Türkiye böyle mi yerini alacak? Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı bu ahlaksız zihniyetle mi eğiteceksiniz? Bizler, aklın ve bilimin hakim olacağı bir eğitim hedefi için bu sapkın zihniyetle mücadele edeceğiz, etmeliyiz” dedi.

Yorumlar

Adalet   -  Bağlantı 18 Ocak 2018, 14:50

yook artık valla gerçekten de eğitimin içine etmişsiniz.. yuuhh.. sonra bu kadar sokaklarda sapık dolu..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı