REKLAMI GEÇ

Keskin: Oy kullandıktan sonra sandıklardan ayrılmayın

Keskin: Oy kullandıktan sonra sandıklardan ayrılmayın

CHP, Türkiye genelinde 1 milyon partilinin görev aldığı “sandık timi” oluştururken, CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi partililere “oy verme işlemi bitinceye ve oylar sayılıncaya kadar sandık başından ayrılmamaları” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2014 Cuma, 12:11

Denizli’nin Sarayköy ve Honaz ilçelerinde halka seslenen Keskin, Türkiye’nin kader seçimine kısa bir süre kaldığını, bu seçimde oy kullanmak kadar sandığa sahip çıkmanın da büyük önem taşıdığını vurguladı. CHP’lilere “Sandıklara sahip çıkın, sandık başından ayrılmayın’’ diye seslenen Keskin, yaklaşık 53 milyon seçmenin 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağını kaydederek, ‘’Bu seçimler Türkiye’nin siyasi namusu haline gelmiştir. Bu namusu korumak hepimizin ortak vatandaşlık görevidir’’ ifadesini kullandı.

1 MİLYON KİŞİLİK SANDIK TİMİ
CHP’nin Türkiye genelinde bina ve sandık sorumluları ile müşahitlerden oluşan yaklaşık 1 milyon partiliyi “seçim timi” olarak görevlendirdiğini açıklayan Keskin, sandıklarda oluşabilecek şaibelere karşı ve oyların sayım ve tutanaklara geçirilmesi sırasında çok dikkatli olunmasını istedi.

TUTANAKLAR KARŞILAŞTIRILACAK
Sandıklarda ıslak imzalı tutanakların siyasi parti temsilcilerine verilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Keskin, “Her sandık için sonuçları aldığımız bu ıslak imzalı tutanaklarla seçim kurulunun tutanaklarını karşılaştıracağız. Bilgisayardaki toplam sonuçlarla da hata yapılıp yapılmadığını sandık sandık kontrol edeceğiz. Bunun için oy sayım ve dökümünün ve tutanaklara geçirilmesi sırasında olağanüstü dikkat etmemiz gerekiyor. Seçmenin iradesine bazı oyunlarla ipotek konulmasının önüne geçmek zorundayız” dedi.

SAHTE SEÇMEN KAYITLARI İDDİASI
Keskin, bu seçimlerde de hayali seçmenlerin türediğini ve binlerce kişinin gerçek olmayan adreslerde ikamet ediyor gibi gösterilerek seçmen yapıldığını kaydederek, “Halkımızdan binlerce ihbar geliyor ve bu hayali seçmenlerin seçmen belgeleri elimize ulaşıyor. Bu seçmenler nereden gelmiştir, nasıl bu adreslere ışınlanmıştır? Bilen yok. Oyun içinde oyun var. İsimleri saptanan bu seçmenlere oy vermeye geldiği zaman görevlilerimiz sandık başında mutlaka sorgulamalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı