REKLAMI GEÇ

“AHBAP-ÇAVUŞ” ELEŞTİRİSİ

“AHBAP-ÇAVUŞ” ELEŞTİRİSİ

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu “Ahbap-çavuşlar’’a benzeterek, izledikleri İslamcı ve mezhepçi dış politika anlayışı ile Türkiye’nin dünyadaki itibarını sıfırladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2014 Çarşamba, 11:46

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışmalara neden olan Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sonrası yazılı bir açıklama yapan Keskin, dış politikanın ana ekseninin “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden uzaklaştırılarak “Yurtta kutuplaşma, bölgede savaş” anlayışına dönüştürüldüğünü savundu.

CHP’li Keskin, AKP’nin en anlaşılmaz marifetinin Türk dış politikasının altını üstüne getirerek, tanınmaz bir hale getirmek ve ülkeyi tehditlerle karşı karşıya bırakmak olduğunu ifade ederek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“ Türkiye’nin çevresinde ne kapısını çalacağı bir devlet ne de elini sıkacağı bir devlet adamı kalmıştır. AKP yüzünden Cumhuriyet tarihinin en berbat, en beceriksiz ve en karanlık dış politikası ile karşı karşıyayız. Kendilerinden önceki dönemleri pasif ve tarihten kopuk olarak kodlayan Erdoğan-Davutoğlu ikilisi, kendi saplantılarıyla o kadar sarhoş olmuşlardır ki, bölgesel ve küresel gerçeklerin duvarına çarpmış olduklarının, yaptıkları eylemler ve açıklamalarıyla alaylı bir şekilde değerlendirdiklerinin farkında bile değillerdir. Ahbap-çavuşlar Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye’nin dış ilişkilerini, partici bir zihniyetle yürüten yandaş bir faaliyet alanına dönüştürmüştür. Dış politikasını iktidarın ilk yıllarında sözde reform ve demokratikleşme adımlarının bir uzantısı olarak pazarlayan AKP, Avrupa Birliği çevrelerini tatlı sözlerle kandırmış bugün ise sırçaları dökülmüş foyaları ise ortaya çıkmıştır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı