REKLAMI GEÇ

Keskin’e “u dönüşü” ve “istemezükcü” göndermesi

Keskin’e “u dönüşü” ve “istemezükcü” göndermesi

Denizli CHP’de, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından polemik erken başladı. İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, ilk açıklandığında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösteriliş şeklini eleştiren Denizli Milletvekili Adnan Keskin’e “u dönüşü” ve “istemezükcü” sözleriyle yüklendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2014 Pazartesi, 13:32

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye ve Denizli açısından doğru bir bakış açısı ile değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin uzlaşısıyla aday gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu’nun doğru bir tercih olduğuna ilk gün de, bugün de inandıklarını kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asıl sorgulanması gereken başarısızlıktan ve mağlubiyetten pay kapma yarışı içine girenlerdir. Türkiye’nin normalleşmesi, farklı düşüncelerin bir araya gelebilmesi açısından herkesi kucaklayabilecek bir aday olan Ekmelettin İhsanoğlu’nun isminin açıklanması ile ortaya çıkan istemezükcü isimler, Genel Başkan’ın etrafında birleşmek yerine ilk günden adayın tartışılır bir hale gelmesine neden olmuşlardır. Bu tartışmalar neticesinde toplumun algısını bozulmuş sonradan yaptıkları ‘u dönüşleri’ ise sandıktan uzaklaştırdıkları ve moralini yitiren seçmenin tekrar sandığa gelmesini sağlayamamıştır.”

Söz konusu anlayışda olanlar ile yandaşlarının sosyal medya üzerinden ve dedikodularla başarısızlığın faturasını Kılıçdaroğlu’na kesmeye çalıştıklarını öne süren Çavuşoğlu, “Esas amaç adayın başarılı bir sonuç elde etmesi değil, kendi ikbal ve ihtirasları ile geleceklerinin kurgulanmasıdır. Bu nedenle bu seçim süresi boyunca asıl eleştirilmesi gereken Recep Tayyip Erdoğan yerine kendi partisini eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe etmek gereki” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde her dört kişiden birisinin sandığa gitmediğine işaret eden Çavuşoğlu, “Bulundukları platformda eleştirmekten geri kalmayanlar, sandığa sahip çıkmak yerine oy kullanmayarak kendilerince ders verme anlayışı içine girmişler, tarihi bir fırsat olan tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı isim olan Ekmelettin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı olmasının önüne geçmişlerdir. Bugünden itibaren Denizli örgütü olarak dünü değil, yarını hedef koyan bir anlayış ile çalışacağız. Aklanmadan Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’la hesaplaşmak ve genel seçimler için çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

demir   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 16:03

Utanmadan hala konuşuyor mu hala bunlar! Yapacağınız tek şey genel başkanınızla birlikte o koltuğu terk etmek. Ayrıca Adnan Keskin ve İlhan Cihaner’i imza vermedikleri için tebrik etmiştim. Ancak daha sonra dik duramadılar.Yine de kendilerini tebrik ediyorum. CHP yönetimi alenen AKP ye çalışmaya başladı artık.Bunun başka izahı olamaz!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı