REKLAMI GEÇ

Meclis üyesi Bekir Çapar CHP’de kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti

Meclis üyesi Bekir Çapar CHP’de kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti

Büyükşehir Meclisi’nin dünkü oturumunda, CHP kanadı, ihraç edilen Bekir Çapar’ın Başkan Osman Zolan’ı övdüğü için disiplin cezası almadığını iddia etmişti. Çapar, Disiplin Kurulu’nun hazırladığı raporu gösterdi, “CHP’de bana kurulan kumpası Ergenekon savcıları bile kuramazdı” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 10:17

Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü oturumuna CHP’den ihraç edilen ve bağımsız koltuğuna oturan Bekir Çapar ile Başkan Osman Zolan ve CHP Grubu arasında geçen diyalog damga vurdu.

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca ile Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Çapar’ın disiplin kurulu tarafından 2 yıllığına partiden uzaklaştırılmasının, Osman Zolan’ı övmesiyle alakalı olmadığını, Çapar’ın parti tüzüğüne uygun davranışlarda bulunmadığı için bu cezayı aldığını iddia etmişti.

BELGEYİ GÖSTERDİ
CHP’nin Osman Zolan’ı övdüğü için Çapar’ın cezaya çarptırılmadığını iddia etmesi üzerine Çapar, Disiplin Kurulu’nun, Bekilli İlçe Başkanlığı’nın konuyla ilgili tutanaklarını gösterdi. Disiplin Kurulu Başkanlığı’na sunular tutanağın 6, 7 ve 8.maddelerinde özetle şu ifadeler yer alıyor:

“AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe, harç ve performans programına Çapar evet oyu verdi. İl Başkanlığı’nın izni dışında yerel televizyonlara çıktı, Osman Zolan’ı över konuşmalar yaptı. Göreve geldiğinden beri sürekli karşı muhalefet yaptı, AKP ile birlikte davrandı. Bekilli Belediyesi’nin vatandaşa hizmetini engelledi”

“BİZDE DE DAMAT ADALETSİZLİĞİ YAŞANIYOR”
Bekir Çapar, İl Başkanı Teoman Sancar’ın öncülüğünde kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. “Böyle bir kumpası Ergenekon Davası’nın savcıları bile kuramazdı” diyen Çapar, “Bekilli Belediyesi’nde insanları başkana karşı örgütlediğimi iddia ediyorlar. 83 yaşındaki parti üyesi Hatice Tamer’in okur yazarlığı yok. Yaşlı büyüğüm benim parti aleyhine çalıştığıma dair şikayette bulunuyor ve hakkımda disiplin soruşturması açılıyor. Düğmeye seçim bölgem Bekilli’den basılıyor. Kumpas devam ediyor. İl Başkanı Teoman Sancar’ın talimatlarıyla aleyhimde deliller üretiliyor. Bizde de damat adaletsizliği yaşanıyor. Milletvekili Kazım Arslan’ın damadı İl Disiplin Kurulu Başkanı, partiden kesin ihracımı istiyor. Sonuç olarak; Kumpasla beni çok sevdiğim CHP’den uzaklaştırdılar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı