REKLAMI GEÇ

O pankartı belediyeye astılar

O pankartı belediyeye astılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası adıyla başlattığı kampanyanın ilk ayağında Çınar Meydanı’nda miting yaptı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, etkinliği duyurmak için astıkları pankartların önce belediye tarafından toplatılmasını, ardından Valilik tarafından yasaklanmasını sert bir dille eleştirdi. Vali Şükrü Kocatepe’yi halkın değil, hükümetin valisi olmakla suçladı. CHP’liler, toplanan pankartlardan birini de Denizli Büyükşehir Belediyesi binasına astı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2014 Çarşamba, 13:49

Cumhuriyet Halk Partisi, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası kampanyasını Delikliçınar Meydanı’nda düzenlediği mitingle başlattı. Partililer ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 1500 kişi, Gazi Bulvarı’ndan Delikliçınar Meydanı’na ellerinde yolsuzluğun sembolü haline gelen ayakkabı kutularıyla yürüdü. 

denizli-chp-cinar-yolsuzluk-protesto-ic-5

Miting için alana gelen CHP otobüsünden Selda Bağcan’ın “Yaz gazteci yaz” isimli şarkısı çalınarak, basın mensuplarına uygulanan baskılara gönderme yaptılar.

denizli-chp-cinar-yolsuzluk-protesto-ic

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’nın pankartlarının belediye tarafından toplanmasını ve valilik tarafından yasaklanmasını sert bir dille eleştirdi. Vali Şükrü Kocatepe’yi halkın değil, hükümetin Vali’si olmakla suçlayan çavuşoğlu, “Daha önce yaşanan protokol krizinde Vali Bey’e çağrıda bulunmuştum. Umarım Halkın Valisi olursunuz demiştim. Ancak astığımız pankartlar valilik kararıyla yasaklandı. Biz yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

denizli-chp-cinar-yolsuzluk-protesto-ic-1

O PANKART BELEDİYEYE ASILDI
Çavuşoğlu konuşurken, valiliğin yasakladığı pankart üzerindeki CHP logosu çıkartılarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin binasına asıldı. Belediye Başkanı Osman Zolan’a da çağrıda bulunan Çavuşoğlu, “ Eğer vicdan sahibiyseniz ve yolsuzluklara karşıysanız, neden bu pankarttan rahatsız oluyorsunuz. Eğer sizi rahatsız eden CHP ise partimizin logosunu pankarttan kaldırdık. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorsanız bu pankartı buradan kaldırmazsınız” dedi.

denizli-chp-cinar-yolsuzluk-protesto-ic-4

PANKART NÖBETİ TUTACAKLAR
Çavuşoğlu, belediye binasına asılan pankartın indirilmemesi için bir hafta boyunca CHP’lilerin nöbet tutacağını da söyledi.

denizli-chp-cinar-yolsuzluk-protesto-ic-3

BİR HAFTA EYLEM YAPACAKLAR
CHP, 25 Aralık’a kadar, Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Kadın ve gençlik kolları üyeleri, ev ziyaretlerinde bulunarak yolsuzlukları halka anlatacaklar. Ayrıca hafta boyunca açılan standlarda imza toplanacak.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı