REKLAMI GEÇ

Sağ da sol da birleşir

Sağ da sol da birleşir

CHP Denizli Milletvekili Gazalcı, partiler arasında sıcak ilişkilerinin sürdüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra sağda da solda da birlik olacağına inanıyorum. Genel seçimlere giderken CHP önderliğinde, büyük bir sosyal demokrat birlik olabilir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2007 Cumartesi, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Denizlili basın mensupları ile bir araya geldi. Gazalcı, gündemdeki konuları değerlendirdiği sohbet toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sağda da solda da birlik olacağına inandığını söyledi. Gazalcı, “Zaten DSP ile bıçak ilişkilerimiz sürüyor. DSP ile uyuşmayacak hiçbir şeyimiz olmadığını söyledi genel başkanımız. Genel başkanımız, cumhuriyet için diğer partilerle de birlikte olabileceğini söyledi. Sol, AKP’ye karşı güç birliği yapıyor. 14 Nisan’daki mitingde 1 milyon ağız birleşti. Bunu, CHP sandığa taşır. Kitleleri çekecek bir takım çalışması yapılmalı. Belki o zaman insanlar daha da fazla sandığa gider. Genel seçimlere giderken, CHP önderliğinde büyük bir sosyal demokrat birlik olabilir” dedi.

Parti içerisinde, ön seçim yapılarak milletvekili adaylarının belirlenmesinden yana olduğunu ifade eden Gazalcı, “Ön seçim ile milletvekili adayları hem örgütün hem halkın süzgecinden geçmiş olur. Ön seçimin, partiyi canlandıracağına, hareketlendireceğine inanıyorum. Türkiye’deki Siyasi Partiler Yasası değişmeli ve ön seçim zorunlu kılınmalı” diye konuştu.

Gazetecilerin, Adnan Keskin ile Deniz Baykal’ın arasının açılmasının, Denizli’ye nasıl bir etkisi olacağına yönelik sorusuna Gazalcı, “Araları neden açıldı bilmiyorum. Bunun Denizli’ye, Türkiye’ye ve kendilerine bir takım etkileri olacaktır. Adnan Keskin, bağımsız aday olacağını açıkladı ama böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Kendisi, hiç kimsenin örgütten üstün olmadığını bilir. Böyle örgütçü bir insanın örgüte ve partiye zarar verebilecek bir şey yapacağına inanmıyorum. Yine de kararına saygı duyarım” diye yanıt verdi.

Toplantıda, AKP’nin çalışmalarını da değerlendiren Gazalcı, “AKP döneminde kamu, hizmet yapmaktan vazgeçti. AKP, kendi şirket politikasını hem partiye hem de belediyelere taşıdı. Sağlık ve eğitim gibi hizmetler, kamu hizmeti olmaktan çıkarıldı. AKP’ye 100 üzerinden puan verecek olursak, 10 iyi puan, 90 da kötü puan veririm. AKP, özel teşebbüs ve kuruluşların yaptığı iyi işleri de kendi hanesine yazdı. Bir de AB zorlaması ile demokratik yasalar çıkarıldı” dedi.

Gazalcı, önümüzdeki dönemde milletvekili seçilememesi durumunda ne yapacağına ilişkin soruyu, “Milletvekili olamasam da yapacak çok işim var. Milletvekili olduktan sonra sadece bir kitap yazabildim. 5-6 dosyam bekliyor. Emekli aylığım ve ikisi de bir işte çalışan oğullarım var. Ben de çalışmak istiyorum, emekli olmayacağım. Milletvekili olmasam da siyaset yapmaya devam edebilirim. Toplumsal mücadelede birlik olmaya devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Gazalcı toplantıda, gazetecilere, TBMM’deki çalışmalarını içeren bir kitap ile ‘Güneşli günler’ isimli kitabını verdi. Gazalcı, 2002 seçimlerinden bu yana, her sene, TBMM’deki çalışmalarını içeren bir yıllık rapor çıkarıyor. Gazalcı, 2006 yılı çalışma raporunun sunuşunda da herkesin gerek TBMM çalışmaları gerekse parti içindeki çalışmaları hakkında öneri, eleştiri ve uyarılarını dile getirmesini istediğini belirtiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı