REKLAMI GEÇ

Sancar belediye başkanlığı istiyor

Sancar belediye başkanlığı istiyor

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Yerel yönetimlerde verilecek göreve hazır olduğunu belirten Sancar, “Bu nedenle 30 Aralık’ta yapılacak kongrede aday olmayacağım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2017 Cuma, 09:46

İlçe kongrelerinin tamamlandığı CHP’de gözler il kongresine çevrildi. Sürpriz bir çıkış yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, 30 Aralık’ta yapılacak il kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

İki yıl önceki kongrede CHP Denizli İl Başkanlığına seçilen Teoman Sancar yeni dönemde hedefinin belediye başkanlığı olduğunu açıkladı.

Sancar, “İki yıl önce il kongresinde seçilerek il başkanı oldum. Bu süre içerisinde yönetim kurulu üyelerimizle birlikte can siperane çalıştığımıza inanıyorum. Geçmişte de söylediğim gibi yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil etmek adına heyecanım var” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlere aday olacakların il ve ilçe teşkilatlarında olmaması gerektiği, ancak adaylık için de istifaların kabul edilmeyeceği yönündeki açıklamalarının belirleyici olduğunu belirten Sancar, “Bu konuda genel başkanımızın geçtiğimiz ay bir talimatı oldu. Yerel yönetimlerde aday olacakların il ve ilçe başkanlıklarına aday olmaması, yönetimlerde yer almaması gerektiğini bildirdiler. Ben de genel başkanımızı arayarak durumu arz ettim. O da istifaların olmasına izin vermeyeceğini belirtince, Ocak ayında il başkanı olup Temmuz ayında görevini bırakan, kendi siyasi geleceği için il başkanlığını boşaltan biri olmak istemedim. Seçilecek il başkanı iki yıl boyunca görev yapacak. O kadronun boşalmaması, heyecanın eksilmemesi gerekir. Bu anlamda ben geçmiş dönemlerde yerel yönetimlerde görev almak istemiştim. Önümüzdeki dönemde CHP’yi Denizli’de tarafıma verilecek bir görevde temsil etmek istiyorum. Böyle bir göreve de talibim. Örgütümün beni görevlendireceği her yerde görev almak isterim. İl başkanlığı önümüzdeki dönemde daha da önemli hale gelecek. O makama geçen arkadaşımızın kendisini bir yere getirmek üzere değil, partisinin başarısı için çalışması gerekir. Ben de bu felsefedeyim. İl başkanı iken aday olmamın etik olmayacağını düşündüm. Bu görev için iki de adayımız olduğunu duydum. Adayların olması, CHP il başkanlığı koltuğunun boş kalmayacağı anlamına gelir. Ayrıca siyasette koltuklara yapışmamak gerektiğine inanıyorum. Bu sebeplerle il başkan adayı olmamaya karar verdim. İçimden geçen görev heyecanı belediye başkanlığı. Büyükşehir, Merkezefendi ya da Pamukkale Belediyesi. Hangisini uygun görürlerse” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı