REKLAMI GEÇ

Sancar, Denizli’deki cemaat yurtlarını sordu

Sancar, Denizli’deki cemaat yurtlarını sordu

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Aladağ’da bir cemaat yurdunda 11’i çocuk 12 kişinin ölümüne yol açan yangını gündeme getirdi, Denizli’de benzer yurtların olup olmadığını sordu. Bakan Zeybekci ve Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’i eleştiren Sancar, hayırseverlere de “modern yurtlar yapın” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2016 Çarşamba, 15:15

Parti merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Adadağ’da meydana gelen yurt yangını gündeme getirdi. Hükümetin ekonomide, dış ilişkilerde, eğitimde ve terörle mücadelede sınıfta kaldığın belirten Sancar, “Hükümet maalesef yurtlar konusunda da sınıfta kalmıştır. Sınıfta kalmak bir yana tarikatların ve cemaatlerin Memleketimizin en ücra köşelerinde hiçbir kontrol mekanizması olmaksızın açtıkları bu sonradan olma yurtlara maalesef oy kaygısı ile göz yumulmaktadır. Sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent İlçesinde bir cemaat yurdun da kalorifer kazanının patlaması ile 18 evladımızın yaşamını yitirdiği günde biz Cumhuriyet Halk Partililer Hükümeti bu yurtların denetlenmesi, kapatılması ve devlet eliyle Yurtlar yapılarak çocuklarımızın sağlıklı ve medeni ortamlarda barındırılmasını özellikle haykırmıştık. Ardından Adıyaman’da çocuk tacizlerinin yaşandığı ve ortaya çıktığı gün de özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın bu irticai yapılanmalara terk edilmemesi gerektiğini ve devlet tarafından himaye edilmelerini yine haykırmıştık. Yine duyarsız kaldınız hatta tacizlere sebebiyet veren Vakfı göklere çıkarıp, tacizleri dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırdınız” dedi.

DENİZLİ’DEKİ DURUMU SORDU
Aladağ’da yaşanan denetim ve kontrol eksikliğinden kaynaklanan yangın faciası karşısında radikal genel politikalar üretip sorunu kökten çözmek yerine yanan yurttaki görevliler sorgulanarak günah çıkarılmaya çalışıldığını öne süren Sancar, “Sanki Konya’da can veren 18 evladımızın sorumlularını buldunuz da işler çözüldü” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ VE BAŞKAN GÜRLESİN’E SESLENDİ
Yaşanan bu facialardan sonra Denizli’de cemaat ve tarikat yurtları olarak faaliyet gösteren kaç bina olduğunu soran Teoman Sancar, “Aladağ faciasından sonra Denizli Valiliğimiz bu yurtlarla ilgili bir tetkik ve tespit çalışması başlatmış mıdır? Seçimlerde oy almak için vatandaşlara 25.000 Konut vaat eden ve seçildikten sonra bir daha adını bile anmayan Sayın Zeybekci, Toplu Konut İdaresi Ticaret Merkezi yapacağına neden modern yurtlar yapmıyor. Eğer TOKİ ‘yurt yapmak benim işim değil’ diyorsa, biz de soruyoruz, senin işin ticaret merkezi yapmak mıdır? Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’e ikametgah kampanyası ile ilgili sesleniyoruz. Pamukkale’de öğrencilerin ikamet edeceği bir tane modern öğrenci yurdumu yaptın mı da ikamet taşımaya davet ediyorsun? Bu işler tablet bilgisayar dağıtmakla, akıllı telefon vaat etmekle olmaz. Bu işler öğrencilerimizin barınabileceği modern yurtlar yapmakla olur” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Hayırseverlere de çağrı yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, “Lütfen nitelikli ve modern öğrenci yurtları yaptırın. Kırsalda yaşayan fakir aile çocuklarımızın cemaatlerin elinde ilkel yurtlarda kaderine terk edilmesine izin vermeyin. Bizce 12 yaşındaki evladımıza verebileceğiniz sıcak bir yuva, inanın dünyanın en büyük hayırlarından birisi olacaktır. Anadolu’nun köyünden kasabasından daha 11-12 yaşlarında gurbete çıkarak ortaokul lise okuyacak evlatlarımızın nitelikli modern devlet yurtlarında barınmaları sağlanıncaya kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Yorumlar

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 7 Aralık 2016, 17:26

Yurt açmak sadece devletin görevidir.Bu iş hayırseverlere bırakılamaz.Zaten yasal olarak ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların özel yurtlarda kalması yasaklanmıştır.Aladağ’da yanan yurt için o bölgedeki yurt yıkıldığı için özel izin verilmiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı