REKLAMI GEÇ

Sancar: Millet gericiliğe prim vermez

Sancar: Millet gericiliğe prim vermez

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, laikliğin anayasadan çıkarılması sözleri nedeniyle tepki çeken TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a “Millet gericiliğe prim vermez. Karanlık düşüncelerinizi alın ve o makamdan çekilin” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 10:06

Laikliğin anayasada yer almaması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepkiler dinmiyor. Eleştirilerin odağındaki isim Kahraman’a bir tepki de CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan geldi. Sancar, yaptığı açıklamada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ulusumuza armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanlığını yapan Sayın İsmail Kahraman’ı laiklik ile ilgili talihsiz ve tarifsiz açıklamalarından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü olarak nefretle kınıyoruz” ifadesini kullandı.

“LAİKLİK ÖZGÜRLÜĞÜN TANIMIDIR”
Açıklamasında, “Laiklik vatandaşlarımızın din ve vicdan özgürlüğünün tanımıdır. Laiklik bir ülkede inanç hürriyetinin baskılardan ve zulümden korunmasıdır. Laiklik özgür insanın tarifi inancın kalplerde ve gönüllerde sorgulanmadan huzur içinde yaşanmasıdır” diyen Sancar, sözlerine şunları ilave etti:

“Ne rahatsızlığınız oldu da laiklik ilkesini anayasadan çıkarmaya çalışıyorsunuz? Neden ısrarla bağnazlığı ve baskıcılığı savunuyorsunuz? Neden insan haklarını ve demokratik yaşamı yok saymaya çalışıyorsunuz? Bu düşünceler ileride sizlerin karanlık zihniyetlerinizle birlikte tarihin derinliklerine gömülecek ve modern Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile muasır medeniyetler seviyesine gelmeye devam edecektir. Alın karanlık düşüncelerinizi kendinizle birlikte o makamlardan bir an evvel çekilin. Çünkü bu millet gericiliğe asla prim vermeyecek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ileriye ve daima ileriye yürüyecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı