REKLAMI GEÇ

Sancar: Önce Bakan’a değil vatandaşa hizmet

Sancar: Önce Bakan’a değil vatandaşa hizmet

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, son yağışlarda yaşanan su baskınları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni “Önceliğiniz Bakan’a değil, vatandaşa hizmet olmalı” sözleriyle eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2016 Salı, 15:41

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, parti binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Büyükşehir Belediye Meclisi başkan vekilleri ile meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, geçtiğimiz günlerde meydana gelen su baskınlarına değinen Sancar, yağmur sırasında ve sonrasında kentin cadde ve sokaklarındaki sel suları ile zarar gören yolların fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaştı.

Bayram öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin araç ve personelinin İzmir karayolunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye ait plaza inşaatının çevre düzenlemesi işinde çalıştırılmasını gündeme getirdiklerini hatırlatan Sancar, “Başkan Zolan, hizmette yava. Ancak bize cevap vermekte hızlı davranmış, ‘çamur siyaseti’ yapmakla suçlamıştı. Aradan iki gün geçmeden yağan yağmurda Denizli’nin cadde ve sokaklarının halini gördük. Bunları sizler için fotoğrafladık” dedi.

Kentte 6 yıl önce başlayan ve hala devam eden alt yapı çalışmalarının vatandaşlar için çileye dönüştüğünü savunan Sancar, “Yüzyılın alt yapı projesi sloganıyla yıllar önce başladığınız, fakat bir türlü içinden çıkamadığınız bu şantiyeler, maalesef Denizli’de yüzyılın işkencesine dönüşmüştür. Bir çukur kazıp yıllarca kapanamayan rögarlar, bir ucundan başlayıp sonunu getiremediğiniz yüzlerce sokaklar, delik deşik asfaltlar iki saatlik yağmurda Menderes’e dönen ana yollar, içinden kamyon geçer diye reklamını yaptığınız halde salonları, mutfakları havuza dönen zemin katlar ve yıllardır vatandaşa çektirdiğiniz acılar ve yaralar. Çalışmalarınızdaki düzensizlikler başıbozuk kontrolsüz şantiyeler, gıcır gıcır döşediğiniz bir asfaltı on kere kazıp 15 kere yeniden asfalt yaparak kamuya verdiğiniz müsriflikler. Bu işin ayarının ve kontrolünün kaçtığının ana göstergesidir” diye konuştu.

ACİLİYETİNİZ PLAZA ÖNÜ MÜ, CADDE VE SOKAKLAR MI?
Alt yapı çalışmaları nedeniyle eğitim-öğretimin başladığı ilk gün yaşanan trafik sorununu da gündeme taşıyan Sancar, “Okulların açılacağı, 180 bin öğrencimizin ders başı yapacağı pazartesi günü ana caddelerinizin birçoğu tek yönden işlemekteydi. Yolların hali malum ya rögar deliğine düşeceksin ya da çökmüş asfaltın içine. Sizce Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin aciliyeti ve hizmet önceliği Bakan Bey’in plazasının önü müdü,r yoksa 180 bin öğrencimizin bin 500’e yakın öğrenci servisinin ve binlerce öğrenci velisinin kazasız ve belasız ulaşım sağlayabilmesi için yolların, kaldırımların ve caddelerin acil bitirilmesi mi?” diyerek, Başkan Zolan’a yüklendi.

teoman_sancar_zolana_sel_elestirisi-ic

Bu yapılanların hizmette kayırmacılık ve ayrımcılık olduğunu ileri süren Sancar, “Bu yaptığınız hizmet adaletsizliği, hizmet kayırmacılığı, hizmet eşitsizliğidir. Siz önce Bakan’a değil vatandaşa hizmet ediniz. İçinden çıkamadığınız bu alt yapı projesi resmen alt yapı işkencesine dönüşmüş ve siz hala hedef saptırmaya konu çarptırmaya devam ediyorsunuz” ifadesini kullandı.

DENİB BAŞKANI KOCASERT’E CEVAP
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirdiği gerekçesiyle DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’e de cevap veren CHP İl Başkanı Sancar, şunları söyledi:

“Bu arada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştiren DENİB Başkanı Sayın Süleyman Kocasert’e sesleniyorum: Siz, Denizli de trafik çilesi, otopark çilesi, alt yapı çilesi yaşamıyormuş gibi ta Aydın’a laf etmeye çalışıyorsunuz. Bir kere köprülü kavşak inşaatı Aydın da yaşayan vatandaşlara hizmet verecek olan bir projedir. Sizin gelip geçerken kullanacağınız yol, Aydın çevre yoludur. Onu da Karayolları yapmaktadır. Denizli’nin tüm sorunlarını bitirdin de Aydın’ın sorunlarını ele aldın, bravo. Sizlerden tüm siyasi partilere eşit mesafede durmanızı beklerdim. Ayrıca daha dün birlikte dünyayı dolaştığınız, boy boy resim paylaştığınız Ticaret Odası Başkanı’nı tutuklandığı günden bu yana ziyaret ettiniz mi?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı