REKLAMI GEÇ

Seçim bitti sırada kongreler var

Seçim bitti sırada kongreler var

1 Kasım seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP’de kongre takvimi başladı. Mahalle delegelerinin belirlenmesi süreciyle başlayan takvim, ilçe ve il kongreleri ile sürecek. CHP’nin kongrelerine son nokta kurultay ile konulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2015 Cuma, 13:16

1 Kasım seçimlerini geride bırakan CHP’de kongre takvimi işlemeye başladı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçimlerden önce delegelerin belirlenmesiyle ilgili sürecin başlatıldığını belirterek, belirli bir takvim dahilinde seçimlerin yapılacağını söyledi.

ÖNCE İLÇE KONGRELERİ
Kongre süreçlerine ilişkin net tarihlerin henüz belirlenmediğini, ancak sistemin birbirine bağlı olarak işleyeceğini anlatan CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, 15 Kasım’a kadar delegelerin belirleneceğini, ardından da ilçe kongreleri için start verileceğini kaydetti.

İlçe kongrelerin 6 Aralık’a kadar tamamlanacağın anlatan Çavuşoğlu, “Delegelerin belirlenmesinin ardından ilçe kongre takvimleri oluşturulacak. Bunlar için şu anda net tarihler yok. Delegelerin tespitinin ardından kongre gündeminin 15 gün önce seçim kuruluna bildirilmesi gerekiyor. Her ilçe için ayrı ayrı tarihler belirlenecek ve takvim işleyecek” dedi.

İL KONGRESİ 3 OCAK’A KADAR YAPILACAK
İlçe kongrelerin ardından il kongresi sürecini başlatacaklarını anlatan Çavuşoğlu, “Partinin seçim takvimi uyarınca il kongresinin 3 Ocak’a kadar yapılması gerekiyor. Önce ilçe kongrelerinin sonuçlanması gerekiyor. Denizli olarak 3 Ocak’a kadar il kongresini yapmamız ve kurultaya hazır olarak katılmamız gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı