REKLAMI GEÇ

Şeniz Süzek Doğan başkan adaylığına koşuyor

Şeniz Süzek Doğan başkan adaylığına koşuyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Merkezefendi için verdiği eğilim yoklaması kararı, 3 aday adayı arasında en çok Şeniz Süzek Doğan’ın işine geldi. Keza 2014 yerel seçimlerinde ön seçimden erkek rakiplerini alt ederek ilk sırada çıkan Doğan, eğilim yoklamasından çıkarak güçlü bir örgüt desteğiyle aday olmak istiyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 15:24

DENİZLİHABER
CHP, Merkezefendi’de yapılacak eğilim yoklamasına odaklandı. Şeniz Süzek Doğan, Sabri Yıldız ve Sedat Demirci’nin aday adayı olduğu ilçe için Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisini kalabalık olarak ziyaret eden il ve ilçe yöneticilerine adayın eğilim yoklamasıyla belirleneceği sözünü vermiş, “Pazar’a yapın” demişti.

EN ÇOK O İSTİYORDU
Eğilim yoklaması kararı en çok Şeniz Süzek Doğan ve yakın ekibini sevindirdi. Keza Doğan, 2014’te hakim nezaretinde gerçekleştirilen meclis üyeliği ön seçiminde erkek rakiplerini geride bırakmış, sandıktan ilk sırada çıkmıştı. Bu nedenle yaklaşık 3 bin 200 üyesi bulunan ilçesinde örgütünün desteğini büyük ölçüde alacağını düşünen Doğan’ın, sık sık yakın çevresine ön seçim talebini iletiyor, “Bu sayede güçlü bir aday olarak seçimlere girmek istiyorum” dediği biliniyordu.

GENEL MERKEZ ARADA KALMIŞTI
Merkezefendi aday adayı olmasına rağmen Sedat Demirci’yi de yanına alarak zaman zaman ilçe örgüt yöneticileriyle toplantılar yaptığı bilinen Milletvekili Teoman Sancar’ın açıkça, Karaca’nın ise gizliden Demirci’yi desteklemesi, buna karşılık örgütün Şeniz Süzek Doğan’ı istemesi genel merkezi adaylık konusunda zorluyordu.

ÖRGÜTÜN FENDİ VEKİLLERİ YENDİ
İddiaya göre Denizli örgütünden ve Merkezefendi ilçe örgütlerinden gelen yoğun baskı ve kamuoyu anketleri nedeniyle Genel Başkan Yardımcısı Karaca ve vekil Sancar’ı kırmak istemeyen Kılıçdaroğlu, eğilim yoklamasıyla kararı üyelere bırakarak tabiri caiz ise topu ortaladı. Böylelikle eğilim yoklamasına hayır demeyen Karaca ve Sancar’ın mevkilerine, onların oluru ile saygı gösterisinde bulunan Kılıçdaroğlu, örgütün de isteğini yerine getirerek her iki tarafı da gönülledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı