REKLAMI GEÇ

ŞENLİK DENDİ EZİYETE DÖNÜŞTÜ

ŞENLİK DENDİ EZİYETE DÖNÜŞTÜ

İl kongresinde Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın divan yönetimi kongreyi kaosa sürükledi. Adaylar konuşamadan, dilek ve temenniler başladı. Kongre gündeminden şaştı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2017 Cumartesi, 17:23

Cumhuriyet Halk Partisi’nin şenlik havasında geçmesi beklenen il kongresi tüm partililer için eziyete dönüştü. Buna sebep ise divan başkanı Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın kongreyi yönetme şekli oldu. Sındır’ın hoşgörülü tavrına yanıt verilemeyince işler karıştı.

Önce gündemi okuyan Sındır daha sonra tüm gündem maddelerini tek tek uygulamaya başladı. Faaliyet raporunun okunması için İl Başkanı Teoman Sancar’a söz verildi. Sancar kısa konuşmasında Denizli’de tüm belediyelere talip olduklarını özellikle büyükşehir ve iki büyük merkez ilçe belediyelerini alacaklarını söyledi. Sancar Türkiye’nin içinden geçtiği süreci değerlendirirken, iktidarın terk giden her işte suçu muhalefete yüklemesine değişdi ve “Bu karanlık günlerde en zor şey muhalefet yapmaktır” dedi.

Denizlili eski Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı olayına ilişkin sözlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert yanıtı nedeniyle Türkiye genelinde başlatılan protestolar kapsamında Denizli’de CHP il binası önüne çelenk bırakılması hadisesine de değinen Sancar; “Utanmadan CHP il binamızın önüne çelenk koymak istediler. Belediye Başkanı, ücretli belediye işçilerini toplamış, yanına da AKP il başkanını almış, kendi utanmazlıklarından kendi ayıplarından rahatsız olmuyorlar da bizim partimizin önüne siyah çelenk koymak istiyorlar. Parti binamızı AKP’ye teslim etmedik. Geldikleri gibi gittiler” diye konuştu.

KONGRE ŞİRAZESİNDEN ÇIKTI
Daha sonra divan başkanı Sındır’ın faaliyet raporuna ilişkin lehte ve aleyhte söz almak isteyenlere çağrıda bulunmasından sonra kongre şirazesinden çıktı. Bu sırada il başkan adayları verilen önergelerin oylanmasını istedi. Bu önergelerin oylanması sırasında da ciddi uyuşmazlıklar yaşandı. Oylamalar sonunda ise bu kez faaliyet raporu üzerine söz almalar başladı.

KONUŞMALAR SINIRLANDIRILSIN İSTENİLDİ
Bu önergelerden birinde de konuşmaların sınırlandırılması isteği vardı. Divan Başkanı Sındır, genel olarak kişilerin konuşmalarının sınırlandırılmasına karşı olduğunu, kongre gerçekleştirdiklerini, herkesin dileği gibi istek ve taleplerini iletebilmesinden yana olduğunu söyleyerek, “Sınırlamayı doğru bulmuyorum. Bu nedenle böyle bir oylama yapmayacağım. Zaten herkesin duyarlı davranacağına inanıyorum. Çok sayıda konuşma talebinin olacağını da düşünmüyorum. Kimseye süre kısıtlaması getirilmesinden yana değilim” dedi.

KONGREYE ARSLAN AYARI
İlk sözü Denizli Milletvekili Melike Basmacı aldı. Kısa ve öz bir konuşma yapan Basmacı hem yaptıkları faaliyetleri aktardı hem de güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu sırada çok sayıda partili söz almak için ismini divana yazdırdı. Kürsüye ikinci olarak Denizli Milletvekili Kazım Arslan geldi. Arslan kısa keseceğini söyleyerek başladığı konuşmasını tam 25 dakika tuttu. Zaman zaman ülke gündemi zaman zaman ise Denizli gündemine ilişkin içerikler paylaştığı konuşması 25 dakika süren Arslan’dan sonra divan verilen önergeyi hatırladı ve süre kısıtlamasının gerekeceğini anlayarak oylamaya gitti. Daha sonra konuşmaların 5 dakika ile sınırlandırılması kararı alındı.

ADAYLAR PERİŞAN OLDU
Fakat kongrenin bu bölümünde söz alanların tamamı faaliyet raporu dışında konulardan bahsetti. Rapora ilişkin değil de genel konulara ilişkin yapılan değerlendirmeler, kongrenin sonunda gerçekleşmesi gereken dilek ve temenniler bölümünü de seçimin önüne almış oldu. Bu durum il başkan adaylarını rahatsız etse de kongrenin düzeni kaybolmuş oldu. Akşam saat 17 sıralarında dahi adaylar ne kendi konuşmalarını yapabilmiş ne de ekip arkadaşlarını delegelere tanıtamamıştı. Serbest konuşmalar sırasında delegelerin büyük bölümü salonu terk etse de konuşmacılar uzun konuşmalar yapmakta ısrarcı oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı