REKLAMI GEÇ

Tabu, 2. İnönü Zaferi’ni kutladı

Tabu, 2. İnönü Zaferi’ni kutladı

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Krutuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biri olan 2. İnönü Zaferi’ni kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2018 Cumartesi, 10:50

Yazılı bir açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, II. İnönü Savaşı’nın, 97 yıl önce Batı Cephesi Komutanı Tuğgeneral İsmet İnönü komutasındaki Türk Ordusu’nun zaferi ile sonuçlandığını söyledi.

Tabu, “Milli mücadelede kazanılan başarılar üzerine Sevr Anlaşması’nın koşullarının gözden geçirilmesi amacıyla Londra’da toplanan Konferans’ta görüşmeler devam ederken, işgalci Yunan ordusu tekrar saldırı hazırlıklarına girişmiştir. 23 Mart günü saldırıya geçen Yunan ordusu Dumlupınar’ı ele geçirmiş ve Afyon’u işgal etmişse de II. İnönü Savaşı, 31 Mart günü karşı taarruza geçen ordumuzun zaferi ile neticelenmiş, Yunan ordusu geri çekilmek zorunda kalmıştır. 1 Nisan sabahı TBMM Başkanı Mustafa Kemal, Batı Cephesi Komutanı ve Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü’yü ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz’ sözleriyle kutlamıştır. Bu savaşta canlarını feda ederek ulusal bağımsızlık yolunda büyük bir başarıya imza atan, zaferi kanıyla yazdıran tüm şehitlerimizin ve tüm komutanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Tarihten ders almak dileğiyle 1921’de kazanılan zaferin yıl dönümü, ulusumuza kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı